VESTI.RU: NATO a început în România manevre militare de amploare

VESTI.RU (Rusia), 2 noiembrie 2016 – La aplicaţiile NATO din România, participă câteva state membre în Alianţa Nord-Atlantică. În special, Canada și Germania. Militarii moldoveni sunt, de asemenea, implicați în manevre. Subunităţile au îndeplinit misiuni comune pe un teritoriu ocupat de un inamic convenţional. După cum anunţa comandamentul militar de la Bucureşti, principalul obiectiv al manevrelor este ca militarii români să facă schimb de experienţă, de cunoştinţe şi deprinderi cu colegii lor din Alianţa Nord-Atlantică.

Distrugătorul «Carney» din Statele Unite ale Americii a părăsit Marea Neagră înainte de termen. În timpul șederii sale în Marea Neagră, nava a efectuat o vizită în Portul Constanța.

Distrugătorul «Carney», care poartă la bord sistemul de apărare anti-rachetă „Aegis”, conceput pentru apărarea împotriva rachetelor balistice cu rază mică şi medie de acţiune, a ieşit din apele Mării Negre pe 30 octombrie, înainte de termen. De remarcat că această navă militară a stat în apele Mării Negre 6 zile, în timp ce perioada permisă de şedere este de 21 de zile. Nava a venit aici pe 24 octombrie, având ca misiune patrularea în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a, pentru a proteja interesele SUA şi ale Uniunii Europene.

Potrivit serviciului de presă al Flotei a 6-a, Distrugătorul «Carney» a ieşit din portul Constanţa şi se îndreaptă spre baza Rota din Spania, unde a fost programat să intre în reparaţii.

Traducerea: Viorel Patrichi