Avertisment pentru potenţialii cumpărători de vacanţe în perioada sărbătorilor de iarnă

Comisarii Protecţiei Consumatorilor le atrag atenţia celor interesaţi de pachetele de vacanţă pentru sărbătorile de iarnă să verifice contractele, astfel încât să nu fie păcăliţi cu oferte dezavantajoase.
Pe Internet sunt foarte multe oferte turistice atractive. Important este să verifice foarte bine sursa. Operatorii autorizaţi din domeniul turistic avertizează populaţia să se ferească de ofertele mult prea atractive pentru a fi adevărate, de pachetele care nu conţin informaţii clare şi de serviciile agenţiilor de turism neautorizate. De mare atenţie este nevoie şi în cazul agenţiilor care funcţionează în mediul online. Dorina Rednic este specialist în probleme privind protecţia consumatorilor şi spune că înainte de a plăti o vacanţă, trebuie analizat cu atenţie contractul de prestări servicii.
Dorina Rednic: „Trebuie, atunci când semnăm, să vedem la ce ne-am angajat, practic, şi să vedem în ce condiţii, ce obligaţii şi ce beneficii am în urma acestui contract, numai după aceea să îl semnez”.
Pentru a nu fi înşelaţi, consumatorii sunt sfătuiţi să ceară opinia unui specialist înainte de a cumpăra ceva ce poate în realitate nu există./opopescu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 noiembrie)