Premieră spectacol la Teatrul Evreiesc de Stat: ”Bucureşti 41 – Tur Retur”

Teatrul Evreiesc de Stat anunță avanpremiera și premiera spectacolului eveniment București 41 – Tur Retur în data de 7 noiembrie, respectiv 8 noiembrie. București 41 – Tur Retur realizează o imersie în trecutul capitalei, în cadrul unui tur teatral cu destinația anul 1941, care va începe la Teatrul Evreiesc de Stat (str. Iuliu Barasch, nr. 15) de la ora 18.00. Spectatorii vor circula între locațiile spectacolului (Sinagoga Mare, Liceul Ciocanul) cu un autocar și vor viziona mapping-ul realizat de Les Ateliers Nomad.

Spectacolul va conduce publicul prin istoria Bucureștiul anului 1941 alături de personaje precum Nae Ionescu, Contesa Waldeck, Rabinul Guttman sau Mihail Sebastian.

București 41 – Tur Retur aduce o impresionantă desfășurare de forțe: 4 locații, 2 video mappinguri, 11 actori, 40 de locuri în autocar, totul pe parcursul a aproximativ 4 ore. Spectacolul  București 41 – Tur Retur se joacă în regia lui Alexandru Berceanu, după un scenariu original de Andreea Chindriș, Alexa Băcanu și Alexandru Berceanu, cu Anka Levana, Marius Rizea, Liviu Lucaci, Andrei Bibire, Mircea Dragoman, Monia Pricopi, Cristina Cîrcei, Mihai Prejban, Darius Daradici, Viorica Bantaș, Mihai Ciucă și Ștefan Berceanu, invitat special. Echipa artistică este completată de Andrei Dinu (scenografie), Ana Costea (coregrafie), Raluca Burcea (muzica), Emanuel Burcea (Producție muzicală), Les Ateliers Nomad (Video Mapping), Ema Bolintiru (Director de imagine), Adrian Cioflâncă și Anca Tudorancea (Cercetare), Ștefan Crețu (Grafică). Turul teatral va fi ghidat de Andreea Chindriș.

Informații: Locul de pornire în Tur este Teatrul Evreiesc de Stat (str. Iuliu Barasch, nr. 15), unde se joacă atât prima, cât și ultima scenă a spectacolului. Deplasarea între locațiile spectacolului este asigurată gratuit cu autocarul. Pe parcursul deplasării spectatorii vor fi însoțiți de un ghid care va prezenta istoria anului 1941. Nu putem asigura transport pentru spectatorii care doresc să plece pe parcursul turului. În cazul în care vremea permite, spectacolul se va desfășura și în exterior în unele locații, motiv pentru care recomandăm publicului să vină bine îmbrăcat.

Participarea este gratuită. Având în vedere numărul limitat de locuri, spectatorii sunt rugați să facă rezervare la adresa de mail rezervari@teatrul-evreiesc.ro sau la numărul de telefon 0721.313.736. Pentru ca rezervarea să fie valabilă este necesar să se transmită și o adresă de mail sau un număr de telefon, la care să fie confirmată rezervarea.

Spectacolul Bucuresti 41 – Tur Retur este o co-producție a Teatrului Evreiesc de Stat și a organizației Proiect 2 și face parte din proiectul „Tur-Retur 2016-1941 București”, proiect cultural finanțat de Teatrul Evreiesc de Stat și de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în cadrul programului cultural „București – Orașul In-Vizibil”.

Parteneri: Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, Teatrul Național București, Les Ateliers Nomad, 360 Revolution, UNATC – CINETic, Fundatia Caritatea, Federația Comunităților Evreiești, Telekom, Asociația Istoria Artei, Asociația Cultour.