Sportivii cu dizabilități intelectuale învață tehnici antistres și de relaxare

Fundația Special Olympics din România vă invită miercuri, 16 noiembrie 2016, la evenimentul de lansare a unei noi discipline de sănătate adresate sportivilor Special Olympics – STRONG MINDS – Minți Puternice. Această nouă disciplina a Programului „Sportivi Sănătoși” își propune să contribuie la îmbunățățirea calității vieții sportivilor prin deprinderea unor tehnici de relaxare și combatere a stresului sau prin dobândirea unor gânduri pozitive și de automotivare.

În cadrul programului „Sportivi Sănătoși”, Fundatia Special Olympics din România oferă gratuit evaluări de sănătate la șase discipline care vizează sănătatea ochilor, dinților, urechilor, picioarelor, testarea mobilității și promovarea sănătății. STRONG MINDS va deveni astfel a șaptea disciplină de evaluări în cadrul competițiilor sportive Special Olympics și la noi în țară.

Evenimentul de lansare a disciplinei STRONG MINDS constă într-o serie de evaluări și exerciții practice care vor avea loc, miercuri, 16 noiembrie 2016, începând cu ora 12:30, la Centrul Sportiv Apollo din Bulevardul Energeticienilor, nr.5, sector 3, București.

În paralel cu evaluările STRONG MINDS, sportivii vor participa și la o demonstrație în cadrul programului SOfit – unde sportivii, dar și părinții acestora, sunt ghidați, educați și încurajați să mențină un stil de viață sănătos prin creșterea nivelului de activități fizice și prin îmbunătățirea alimentației. Demonstrația de Fitness va fi coordonată de Prof. univ. dr. Gabriel Popescu de la Universitatea Natională de Educație Fizică și Sport din București. Timp de o oră vom face mișcare pe muzică, pentru a dovedi că o minte puternică, într-un corp antrenat săptămânal, face minuni pentru starea generală de bine a fiecăruia dintre noi.

Agenda evenimentului este organizată astfel:

  • 12.30 – 12.45 – Sosire participanți și înregistrare;
  • 12.45 – 17.00 – Evaluări Strong Minds ;
  • 14.00 – 15.00 – Demonstrație SOfit cu Prof. univ. dr. Gabriel Popescu, Universitatea Natională de Educație Fizică și Sport din București;
  • 15.00 – 17.00 – Jocuri de abilități individuale – tir cu arcul, baschet.

Despre Fundația Special Olympics din România 

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Organizația contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.