Contestaţii numeroase depuse de cetăţeni din Republica Moldova cu privire la alegerile prezidenţiale

Comisia  Electorală Centrală de la Chişinău a rectificat rezultatele alegerilor din cele trei secţii în care voturile au fost inversate în favoarea lui Igor Dodon. Pe de altă parte, au fost depuse peste 170 de contestaţii din partea cetăţenilor din afara ţării care nu au putut vota pe 13 noiembrie. Partidul Acţiune şi Solidaritate, al Maiei Sandu, a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală peste 170 de contestaţii în care acuză autorităţile de incompetenţă şi de obstrucţionarea dreptului la vot peste hotare. De asemenea, până la finele zilei, PAS urmează să depună un alt dosar, care ar include peste o mie de cazuri de încălcări şi abateri de la lege la secţiile de votare din Republica Moldova. Tot astăzi, la Autoritatea Electorală Centrală de la Chişinău va fi depusă şi o petiţie semnată online de aproape 50.000 de persoane, prin care se solicită anularea alegerilor de duminică pe motiv că acestea ar fi fost fraudate. În acelaşi timp, într-o declaraţie pentru presă, preşedinta CEC, Alina Rusu, a menţionat că, în pofida numărului mare de contestaţii, acestea nu sunt în stare să schimbe rezultatele scrutinului, iar o decizie finală este ca şi aprobată.
Alina Rusu: „Încălcările care ne-au fost aduse la cunoştinţă nu influenţează rezultatul final preliminar, pe care noi acum l-am identificat, vizavi de scrutinul turul doi al alegerilor.
Reporter: Totodată, Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a modificat rezultatele alegerilor şi a rectificat erorile admise de operatorii electorali din unele secţii de votare din ţară, unde voturile au fost inversate în favoarea lui Igor Dodon”./ovidiu/gioan
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 noiembrie)