Autorităţile au avizat traseul final al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti

Viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti va trece prin Curtea de Argeş, apoi prin Văleni, va ieşi în judeţul Vâlcea, în localitatea Racoviţa – a anunţat astăzi ministrul transporturilor, Sorin Buşe. Autorităţile au avizat traseul final al autostrăzii, iar lucrările de construcţie vor începe în prima jumătate a anului 2018. Potrivit directorului general al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor, până la sfârşitul anului vor fi predate studiile de fezabilitate pentru cele două capete dinspre Piteşti, respectiv Sibiu, urmând ca cele trei secţiuni în lucru dintre Curtea de Argeş şi Boiţa să fie terminate în vara anului viitor. În premieră pentru realizarea unui proiect major de infrastructură rutieră, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a luat o serie de măsuri pentru ca Autrostrada Sibiu-Piteşti să fie de calitate, a explicat Cătălin Homor:
Cătălin Homor: În cadrul companiei, noi am înfiinţat o unitate de implementare, care a monitorizat foarte atent acest proiect. Am angajat oameni cu experienţă, oameni din proiectare, oameni care s-au ocupat aşa ceva. Pentru a întări şi mai mult echipa care a verificat calitatea documentelor şi calitatea studiilor şi evoluţiei şi a tuturor calculelor care s-au făcut, am angrenat în această echipă consultantul european JASPERS, care a ţinut foarte aproape cu noi. De fiecare dată ne-a susţinut în evaluări, a fost un critic foarte aspru. Chestiunile acestea nu au dus decât la o calitate superioară.
Realizator: Autostrada A1 Piteşti-Sibiu va avea o lungime de 120 de kilometri, va fi finanţată din bani europeni şi ar trebui să fie gata în 2021. Reporterul Alexandru Lancuzov reaminteşte că aceasta este ultimă secţiune de autostradă fără contract de construire de pe coridorul european Nădlac-Constanţa./mpetre/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 noiembrie