În pragul Zilei României avem noi și noi motive de mândrie națională. Luni, 28 noiembrie 2016, în cadrul Galei de Premiere Best Global Model of the Year 2016 din Portugalia, rochia prețioasă din colecția “Zestrea by Liliana Țuroiu”, purtată de reprezentanta României, a fost desemnată drept cea mai spectaculoasă ținută a serii. Îmbinând măiestria straielor medievale ale domnițelor cu o compoziție grafică impresionantă, rochia lungă, de ceremonie, semnată Liliana Țuroiu și realizată din voal negru, cu aplicații de catifea și dantelă și având inserții de broderie aurie cu motive tradiționale românești, a fost aplaudată la scenă deschisă.

Best Global Model of the Year este un concurs internațional dedicat modelelor profesioniste din întreaga lume și organizat an de an în Portugalia. Ca un element definitoriu, una dintre probele concursului pune accentul pe ținutele purtate la gala – toate fiind, conform regulamentului, exclusiv creații ale designerilor din țara de unde vine fiecare participant.

Juriul, format atât din personalități portugheze, cât și din persoane din domeniul modeling-ului internațional, a desemnat pe 28 noiembrie cel mai bun model al anului 2016 dintre cei 50 de concurenți, fete și băieți, ca și cea mai spectaculoasă ținută a serii.

Modelul câștigător va avea intra în portofoliul agenției internaționale de prestigiu Major Model Management, cu birouri în New York, Miami, S. Paolo, Rio de Janeiro și alte mari orașe ale lumii.

“M-am simțit aproape de România, mândra de ceea ce reprezint si uimită de frumusețea culturii noastre. Sper ca prestația mea sa fi fost la înălțimea frumuseții creației pe care am avut onoarea să o port, a declarat Alexandra, reprezentanta României în concurs. Alexandra a făcut o figură frumoasă atât în competiția Best Global Model de anul acesta, cât și în cadrul Galei de Premiere care a avut loc luni seară în Portugalia.

rochie-zestrea-3

DESPRE COLECȚIA „ZESTREA”

Adevărată ambasadoare a turismului şi promotoare a simbolurilor româneşti, creatoarea Liliana Ţuroiu – artist plastic și Lector Universitar Doctor în cadrul Departamentului de Modă al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti –a sprijinit întotdeauna cultura românească, atât prin colecțiile și expoziţiile sale de artă şi costum contemporan, cât şi prin numeroase conferinţe susţinute în cadrul unor prestigioase instituţii academice românești și internaționale.

 

În colecţia „Zestrea”, piesele vestimentare trediționale românești sunt surse de inspiraţie pentru broderii moderne, utilizate în creaţii vestimentare contemporane, îmbinând măiestria materialelor preţioase, precum dantelă, tul, catifea şi mătase metalizată cu cea a broderiilor elaborate, de inspiraţie medievală.

„Zestrea by Liliana Ţuroiu” este mai mult decât o colecţie de veşminte: este un proiect cultural de promovare a identităţii naţionale, cu un puternic caracter educaţional, intercultural şi adresat celor preocupaţi de tradiţie, valori autentice şi modă. Proiectul cuprinde atât colecţia vestimentară modernă, inspirată din costumul tradiţional românesc, cât şi un album de artă şi costum, ale cărui fotografii au fost realizate în Castelul Bran. Află toate noutăţile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, precum şi de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio – Official