Dmitri Rogozin: Decât să facă broşuri despre agresiunea ruşilor, lituanienii ar putea folosi hârtia mai bine „pentru scutece”

 Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat pe Twitter cu privire la iniţiativa autorităților lituaniene, care vor să distribuie cetățenilor ajutoare în caz de război cu Rusia. Printre acele ajutoare, se află şi broşuri referitoare la supravieţuirea în timpul ocupaţiei ruseşti.
Rogozin i-a sfătuit pe oficialii lituanieni să folosească pliantele de informare „pentru scutece.” „În loc să-i sperie pe şcolari cu asemenea născociri, mai bine ar folosi această hârtie pentru scutece pampers”, a scris oficialul rus pe Twitter. Anterior, ziarul britanic „The Guardian” informa că autoritățile lituaniene le explică tuturor cetățenilor cum să reziste în faţa „agresiunii ruseşti”, iar în școli se organizează deja cursuri tematice. Oficialii au publicat broșuri informative, dedicate ororilor provocate de o asemenea ocupație. Manualele cu privire la „pregătirea pentru supravieţuire” au fost tipărite deja în mai multe ediţii. Astfel, în versiunea pentru tinerii lituanieni, există numeroase „desene animate” cu benzi. După cum a remarcat deja Ministerul Apărării din Federaţia Rusă, adevărata ameninţare pentru securitatea Europei nu este Rusia, ci suprasaturarea continentului cu arme şi cu militari de provenienţă „neeuropeană”. Generalul Igor Konaşenkov a reamintit despre construcţia în Polonia şi în România a obiectivelor Sistemului de apărare anti-rachetă al Statelor Unite ale Americii, precum şi despre iminenta desfăşurare a forţelor militare ale NATO şi ale SUA în Letonia, Lituania, Estonia și Polonia. /vpatrichi/menescu

(www.tass.ru – 6 decembrie)