Serghei Lavrov le-a propus celor care se interesează de respectarea drepturilor omului să vină în Crimeea

Şeful diplomaţiei ruse consideră că o călătorie în Crimeea ar fi „o idee utilă”.  Serghei Lavrov, ministrul de externe al Federaţiei Ruse,  a declarat că nu există niciun obstacol pentru cei care doresc să vină în Crimeea pentru a examina situația drepturilor omului în peninsulă.
„În ceea ce privește Crimeea, am spus deja, a fost acolo un reprezentant special al domnului Jagland în Crimeea, a reamintit ministrul rus la terminarea convorbirilor cu Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei. Noi credem că acesta este un pas util, deoarece, pentru cei care doresc cu sinceritate să vadă cu propriii lor ochi cum stau lucrurile în ce priveşte respectarea drepturilor omului în Peninsula Crimeea, inclusiv a drepturilor tătarilor crimeeni, ale  ucrainenilor şi ale altor minorităţi, nu există niciun impediment să vină şi să verifice toate aceste aspecte, să se întâlnească şi să discute cu oricare om care îl interesează”.
„Pentru cei care sunt cu adevărat interesați de starea drepturilor omului, nu există nicio problemă să organizăm cele mai confortabile condiţii, în orice interval de timp, pentru acest tip de vizită în Crimeea”, a spus Serghei Lavrov. /vpatrichi/menescu

(www.tass.ru – 6 decembrie)