Daniel Constantin şi Răzvan Cuc, propuşi să facă parte din noul Guvern, au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament

La Parlament, până la această oră, candidaţii propuşi să facă parte din Guvernul Grindeanu au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate după audieri.

Daniel Constantin, candidat pentru funcţia de ministru al mediului, a afirmat că priorităţile mandatului său vizează reabilitatea reţelei de apă şi canalizare, în special în zonele rurale. Pentru aceasta ar putea fi utilizate fonduri europene în valoare de 3 miliarde de euro, din cele 4,4 miliarde alocate României. Daniel Constantin consideră că problema cea mai mare a sectorului o reprezintă deşeurile.
Daniel Constantin: „S-au făcut nişte paşi în acest an, dar înţeleg că nu s-au făcut recepţiile necesare, astfel încât să putem să raportăm Comisiei Europene că ne-am îndeplinit obligaţiile pe care ni le-am luat. Iată un exemplu cum anumite termene au fost amânate. Este şi cazul unei taxe care reprezintă subiect de dezbatere astăzi la nivel naţional, o taxă de groapă, aşa cum se numeşte, pentru depozitarea deşeurilor, o taxă care are un nivel destul de ridicat, 80 de lei pe tonă, şi care cred eu că trebuie să fie subiect de dezbatere imediată”.
Şi ministrul propus pentru portofoliul transporturilor, Răzvan Cuc, a primit aviz pozitiv la audieri şi a precizat că prioritatea sa este proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti, pentru care anul acesta ar urma să fie finalizate toate studiile de fezabilitate. Peste o oră, senatorii şi deputaţii se vor reuni în şedinţă comună pentru a da votul de învestitură cabinetului condus de Sorin Grindeanu./schelaru
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 ianuarie)