2017. január 10

Claude Moraes figyelemmel követi a romániai politikai eseményeket

Az Európai Parlament polgári szabadságokat, igazságszolgáltatást védelmező és belügyekért felelős bizottságának elnöke, Claude Moraes, Európa tartópillérét képező, erős, független és korrekt jogrendszer mellett szállt sikra. A brit EP-képviselő, a Szocialisták és Demokraták Progessziv Szövetsége képviselőcsoportjának tagja a Facebook közösségi oldalon közölt irásában megjegyezte, hogy nagy érdeklődéssel követi a romániai eseményeket és úgy véli, hogy a titkos szolgálatok és a politikai tényezők esetlges beavatkozása az igazságszolgáltatásba nem tesz más egyebet, mint csak aláaknázza ennek megbizhatóságát.Véleménye szerint a korrupciót minden szinten le kell küzdeni, demokratikus és korrekt folyamatok segitségével, tiszteletben tartva a kivizsgálás alatt álló személyek jogát. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 10.01)

„Kevesebb volt a bevétel a becslések szerinti összeghez képest”

Viorel Ştefan pénzügyminiszter szerint az állami költségvetésbe behajtott összegek ideiglenes adatai szerint a behajtott összeg kisebbb volt a becslések szerintihez képest, s emiatt a Cioloş-kormánynak nem kellett volna pozitv költségvetési kiigazitást végeznie.A pénzügyminiszter úgy értékelte, hogy a hiány az európai alapok gyenge lehivásának tudható be. Mindezen nehézségek ellenére, a Grindeanu-kormány tiszteletben tartja programját, biztositott a pénzügyminiszter.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG -10.01)

Románia részt vesz a legnagyobb idegenforgalmi vásáron, amelyet az idén Utrecht holland városban tartanak

Románia részt vesz a legnagyobb európai idegenforgalmi vásáron, amelyet az idén Utrecht holland városban tartanak. A hetfőtől vasárnapg nyitva tartó vásáron 1.100 turisztikai ügynökség mutatja be ajánlatát. Néhány évi hiányzás után Románia 2015-ben visszatért e vásárra és az idén is a párizsi turisztikai hivatal által megszervezett standdal van jelen. Romániát külön bemutatják a holland cégek is. Az idén a holland standot hagyományos máramarosi kapuval diszitik ki. Hazánkba Hollandiából érkezik a legtöbb turista, akik kilenc napi vakációzás alatt átlag 3.300 eurót költenek el, személyenként.A legutóbbi statisztikai adatok szerint, a hollandok egyetlen év leforgása alatt mintegy 3 miliárd eurót költöttek el külföldön. A számukra legkedveltebb országok között szerepel: Németország, Franciaország, Spanyolország, Belgia és Ausztria.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 10.01)

Elutasitották Dan Voiculescu volt szenátor feltételes szabadlábra helyezését

Dan Voiculescu üzletember, volt szenátor, továbbra is börtönben marad, mivel a bukaresti törvényszék kedden elutasitotta feltételes szabadlábra helyezésével kapcsolatos kérését. Voiculescu a jilavai fegyházban tizéves börtönbűntetését tölti. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 10.01)/rganciu