Comisiile reunite de buget şi muncă din Camera Deputaţilor au respins ordonanţa care majora salariile demnitarilor

Comisiile reunite de buget şi muncă din Camera Deputaţilor au respins ordonanţa care majora salariile demnitarilor. Au fost 23 de voturi pentru şi 12 împotrivă, după cum relatează redactorul RRA Alina Stănuţă.
Reporter: Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declara, în timpul dezbaterilor, că susţine respingerea documentului şi menţiona că legea salarizării unitare, care este în pregătire, va reglementa salariile tuturor bugetarilor.
Lia Olguţa Vasilescu: Nu este echitabil faţă de celelalte categorii de bugetari, ca să crească doar anumite salarii. Noi acum lucrăm la legea salarizării unitare. Toate salariile bugetarilor vor creşte, evident că vor creşte şi cele ale demntarilor, dar credem că este bine să se întâmple toate aceste majorări odată pentru toată lumea.
Reporter: În timpul dezbaterilor, deputatul PNL Bogdan Huţucă a depus un amendament care prevedea ca şi salariile celor din administraţia publică locală să fie majorate la nivelul celor din administraţia publică centrală.
Bogdan Huţucă: Considerăm că acest amendament creează un raport corect între nivelul veniturilor şi nivelul atribuţiilor anexate funcţiei şi creează oportunitatea ca aceşti demnitari să beneficieze pe viitor de o pensie decentă.
Reporter: Amendamentul a fost respins. În schimb, a fost introdusă o prevedere potrivit căreia salariile celor 48 de demnitari revin la nivelul din iulie 2015 şi se majorează cu 10%. Documentul va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 ianuarie