Anchetă privind rectificările bugetare făcute de Cabinetul Cioloş

 Comisiile pentru buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor încep astăzi audierile în cadrul anchetei privind rectificările bugetare făcute de Cabinetul Cioloş. Primii invitaţi să dea explicaţii sunt secretarii de stat din Ministerul Finanţelor şi cel al Fondurilor Europene care se aflau în funcţie la acel moment. Preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, social-democratul Leonardo Badea:
Leonardo Badea: „Vrem să aflăm foarte repede exact, cum şi ce date s-au folosit pentru a se realiza acele rectificări bugetare. Le vom analiza. Strângem date. Concomitent noi transmitem şi adrese prin care cerem date de la Ministerul Fondurilor Europene, de la Ministerul Finanţelor şi de la ANAF şi, în funcţie de datele pe care le vom obţine, vom stabili o listă ceva mai amplă de invitat la audieri”.
Senatorii şi deputaţii din cele două comisii au la dispoziţie zece zile pentru a efectua aceste verificări şi a prezenta apoi un raport plenului reunit al parlamentului, precizează redactorul nostru Angela Matei./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 ianuarie)