O cină pentru a celebra gastronomia franceză în jurul lumii pe 21 martie 2017

După succesul primelor două ediții, operațiunea Goût de France/Good France va  fi reluată în 2017, pe 21 martie, cu dorința ca acest eveniment să devină o tradiție în fiecare primăvară.

Restaurante din întreaga lume sunt invitate să își depună candidatura pentru a participa la operațiunea „Goût de France/Good France”. Înscrierile se fac la adresa: http://france.fr/fr/gout-france-good-france până pe 30 ianuarie 2017.

Goût de France/Good France, operațiune organizată la inițiativa celebrului chef Alain  Ducasse și a Ministerului Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale, pune în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și valorizează Franța ca destinație turistică .  Mai mult ca niciodată gastronomia este unul dintre elementele cheie ale atractivității turistice a  țării .

Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați – „Goût de France/Good France”  reia această frumoasă idee cu dorința de a asocia restaurante din cele patru colțuri ale lumii.

Peste 2000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez.

Dincolo de participarea restaurantelor, Ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor.