Instanţa Supremă a amânat judecarea dosarului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu

Instanţa Supremă a amânat judecarea dosarului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu pentru angajări fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Teleorman. La primul termen, de astăzi, avocaţii au spus că au nevoie de timp pentru a aduce probe suplimentare. Liviu Dragnea a stat în faţa magistraţilor aproape o jumătate de oră şi la ieşire a spus că toate acuzaţiile la adresa sa ar fi bazate pe mărturii mincinoase.

Liviu Dragnea: Vreau să aduc şi eu martori şi să audieze din nou martorii care au fost audiaţi la DNA, să vedem dacă şi acest proces va merge şi se va susţine pe o declaraţie mincinoasă sau pe două declaraţii mincinoase, obţinute în condiţii suspecte la DNA.

Realizator: În dosarul lui Liviu Dragnea mai sunt inculpaţi fosta lui soţie şi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Teleorman. Ciprian Sasu ne reaminteşte care sunt acuzaţiile procurorilor.

Reporter: Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 15 iulie 2016 pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Faptele ar fi fost comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte al filialei locale PSD. Potrivit procurorilor, el ar fi determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să menţină în funcţie şi implicit să le dea salarii pentru două angajate ale instituţiei. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul Organizaţiei judeţene Teleorman a PSD – susţine DNA. Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată şi ea de abuz în serviciu, pentru că nu ar fi sancţionat cele două angajate la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 108.000 de lei, sumă ce reprezintă salariile acordate necuvenit celor două persoane./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 ianuarie