Partidul „Da, Bulgaria” şi-a exprimat solidaritatea faţă de protestarii din România

Paridul „Da, Bulgaria” şi-a exprimat, într-o declaraţie, solidaritatea faţă de cetăţenii României care de aproape o săptămână protestează împotriva încălcării statului de drept de către guvernanţi.

În această declaraţie se aminteşte că Guvernul României a aprobat rapid ordonanţa care dezincriminează abuzul sub 44.000 de euro, reduce sentinţele de dezincriminare şi abuz de putere şi îi exonerează pe funcţionarii publici de reposponsabilitate cu privire la efectele produse de actele normative pe care le-au adoptat.

„Sute de mii de cetăţeni din România vecină sunt de câteva zile pe străzi şi în pieţe pentru a protesta faţă de încercările guvernanţilor de a prejudicia eforturile de combatere a corupţiei, pentru a scoate din închisori sute de politicieni şi funcţionari de nivel înalt”, se menţionează în declaraţia partidului din Bulgaria, înfiinţat de curând în vederea impunerii supremaţiei legii.

„Împărtăşind aspiraţiile vecinilor noştri pentru democraţie şi având în vedere eforturile lor de a combate corupţia, „Da, Bulgaria” îşi exprimă solidaritatea şi sprijinul cu cetăţenii care protestează în România. „Da, Bulgaria!” a transformat lupta împotriva corupţiei într-o cauză a sa, pentru că aceasta este principala piedică ce stă în faţă bunăstării şi îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor bulgari. La fel ca oamenii revoltaţi din România, noi ştim ”corupţia ucide””.

Partidul face apel la cetăţeni să participe la protestul paşnic de duminică, de la ora 17:00, din faţa Ambasadei României la Sofia, organizat de românii care trăiesc în Bulgaria şi de Iniţiativa ‘Justiţie pentru fiecare’, în semn de solidaritate./pmirela/pvelisar

www.dnevnik.bg – 5 februarie