Editorul de imagine Dana Bunescu a cucerit Ursul de Argint pentru montaj, la Festivalul de film de la Berlin

Editorul de imagine Dana Bunescu a cucerit, aseară, Ursul de Argint pentru montaj, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, pentru pelicula „Ana, mon amour”, regizată de Călin Peter Netzer. Colegul nostru Dan Georgescu a stat de vorbă cu câştigătoarea imediat după acordarea premiului.
Reporter: Cum ați lucrat acest film? Cum ați vrut să fie prezentaă povestea din el?
Dana Bunescu: Scenariul a fost gândit din scriitură ca fiind necronologic și apoi, în momentul în care lucrurile au început să se ordoneze conform scenariului, au ieșit ca evidente niște lucruri care ar fi trebuit să fie gândite altfel și de aici încolo a început lucrul ca la oricare alt film. Adică din aproape în aproape, construit puzzle-ul dinspre mic înspre mare și după aia un pic de distanță necesară ca să poată să fie privit ansamblul fără parti-pris-uri.
Reporter: Cum a fost momentul primirii premiului? Cum s-a simțit Dana Bunescu?
Dana Bunescu: Uluită, surprinsă. Eu nu aveam cum să mă aștept la așa ceva și nu am înțeles nimic. Adică eram complet amețită, nu știu cum am ajuns pe scenă, nu știu cum am ieșit de pe scenă. Mărturisesc că nu știu o grămadă de lucruri; eram șocată.
Reporter: Ce planuri de viitor aveți? Noi colaborări cu Călin Netzer?
Dana Bunescu: Da, evident, orice lucru nou e binevenit. Facem o echipă bună, ne înțelegem foarte, foarte bine, lucrăm foarte bine împreună, deci următorul film îl vom face tot împreună.
Realizator: „Ana, mon amour”, care a avut premiera oficială, aseară, în cadrul competiţiei de la Berlin, va rula în cinematografele din România începând din 3 martie. Regizorul Călin Peter Netzer a câştigat, acum patru ani, Marele premiu al prestigiosului Festival Ursul de Aur, cu filmul „Poziţia copilului”. La ediţia din acest an, trofeul i-a revenit peliculei ungare „Despre trup şi suflet”, semnată de Ildikó Enyedi./eradu/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 februarie