Creştere a activităţii la Consulatul României din Slatina, Transcarpatia

La Consulatul României din Slatina, regiunea Transcarpatia din Ucraina, în ultimele săptămâni au crescut mult cererile de permise de mic trafic de frontieră. Tocmai de aceea cei care le solicită se văd obligaţi să aştepte câteva luni. În schimb, prelucrarea documentelor pentru vizele de intrare în România solicitate de cetăţenii ucraineni are loc destul de rapid.
Programările de eliberare a documentelor au ajuns în luna septembrie, iar vizele în paşaportul turistic se eliberează în câteva zile.
Consulul României la Slatina, Gabriel Nicola: „Solicitările îşi menţin ritmul alert cu toate anunţurile că în relativ scurt timp cetăţenii ucraineni nu vor mai avea nevoie de viză pentru UE. În cazul nostru vizele nu ridică probleme, se fac programări de la o săptămână la cealaltă; practic, în maxim două săptămâni orice cetăţean ucrainean din Transcarpatia poate obţine viza românească. Lucrurile sunt mai complicate cu permisele de mic trafic de frontieră. Până acum am eliberat cam 1.000 şi la capacitatea noastră de lucru avem deja programări până în luna septembrie. Încercăm în fiecare zi să creştem acest număr de programări, oamenii sunt răbdători – le mulţumim foarte mult pentru acest lucru şi să ne creadă că facem şi noi tot ce putem pentru a ne mări capacitatea astfel încât să scurtăm timpii de aşteptare”.
Scurtarea timpilor de aşteptare la programări se poate realiza prin scăderea solicitărilor de vize şi creşterea timpilor în prelucrarea documentelor pentru permisele de mic trafic de frontieră, la Consulatul României din Slatina, Transcarpatia./opopescu/dsirbu


RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 februarie)