Proiectul privind monitorul preţurilor pentru alimente ar putea fi extins la nivel naţional

Proiectul privind monitorul preţurilor pentru alimente ar putea fi extins la nivel naţional la finalul acestui an, a anunţat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la o conferinţă de specialitate. Monitorul preţurilor este un proiect pilot, care funcţionează deocamdată doar în capitală.
Bogdan Chiriţoiu: „Încurajaţi de exemplul monitorulului pe alimente, care a fost foarte complicat, am vrea să facem ceva similar pe partea de combustibil, unde mă aştept să fie mai simplu, pentru că gama de produse e mult mai redusă. Tot în acest an, am vrea în paralel să ne asigurăm că există un instrument prin care pot consumatorii să compare preţurile la diferite sortimente de benzină, deci să dinamizăm cumva concurenţa pe partea de benzinării. Şi salut preocuparea ANPC de a introduce calculatoare de preţuri într-o serie de alte domenii, printre care foarte important în domeniul bancar”.
Monitorul preţurilor este o platformă online pe care sunt publicate preţurile practicate de magazine la mai multe categorii de produse. Astfel, cumpărătorii se pot informa cine vinde mai ieftin, ne-a transmis reporterul RRA Daniela Mănuţă./aboboc/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 februarie)