CONCURS DE SCRIERE DE LITERATURA POLITISTA « CERNEALA NEAGRA »

Dupa succesul proiectului « Romanul politist belgian in prim-plan », desfasurat pe parcursul anului 2016, Delegatia generala Valonia-Bruxelles la Bucuresti, editura Crime Scene Press si Romanian Crime Writers Club (RCWC) organizeaza un nou concurs de scriere creativa de literatura politista, destinat de aceasta data studentilor romani.

Concurs Cerneala neagra_2017Continuand activitatile care promoveaza romanul politist, si romanul politist belgian francofon in special, Delegatia generala Valonia-Bruxelles la Bucuresti organizeaza impreuna cu editura Crime Scene Press si RCWC un nou concurs national de scriere de literatura politista care se adreseazăa in acest an studentilor.

Toti studentii de nationalitate romana pot participa la acest concurs, conditia fiind sa fie inscrisi intr-o universitate din Romania, de stat sau privata.

Fiecare participant poate trimite un singur text, la alegere in romana sau in franceza. Textele vor avea maximum 5 pagini (10.000 de semne, font Times New Roman de 12) si vor putea fi scrise fie in limba romana, fie in limba franceza. Textele vor fi trimise numai in format electronic pana pe data de 23 aprilie, ora 24:00, la adresa de email: concursromanpolitist@gmail.com

In functie de numarul de texte primite si de calitatea lor, cele mai bune 15 texte vor putea fi publicate intr-o colectie de povestiri la editura Crime Scene Press.

Cele mai bune trei texte in limba romana si cele mai bune trei texte in limba franceza vor fi recompensate cu premii. Regulamentul complet al concursului, documentele necesare pentru inscriere si alte informații sunt disponibile pe site-ul : www.cernealaneagra.com

Membrii juriului pentru concursul in limba romana sunt : George Arion (autor de romane politiste si editor), Alexandru Arion (jurnalist si editor – Crime Scene Press), Stelian Turlea (scriitor si jurnalist), Caius Dobrescu (scriitor si profesor universitar) si Gabriel Bota (scriitor, director artistic si co-fondator al Festivalului International de Carte Transilvania).

Membrii juriului pentru concursul in limba franceza sunt : Andrei Popov (jurnalist la Radio Romania International), Mihaela Dedeoglu (jurnalist la RFI Romania), Valentine Gigaudaut (directoarea librariei franceze Kyralina), Sylvain Audet (profesor de limba franceza si traducator), Cyrielle Diaz (responsabila Biroului de promovare a cartii la Institutul francez) si Eric Poppe (Delegat general Valonia-Bruxelles la Bucuresti).

Mai multe informatii despre concurs sunt disponibile pe site-ul : www.cernealaneagra.com

Organizatori : Delegatia generala Valonia-Bruxelles la Bucuresti, editura Crime Scene Press, Romanian Crime Writers Club (RCWC).

Partener : Libraria Kyralina.

Parteneri media : Regard, RFI Romania, Radio Romania International.

Persoana de contact: Gabriela Dobre, Responsabil Cultura si Comunicare la Delegatia generala Valonia-Bruxelles, gabrielawbb@rdsmail.ro, tel. : 021 314 06 65.