Cursuri gratuite de pregătire pentru Bacalaureat la Facultatea de Istorie – Universitatea din București

Facultatea de Istorie a Universității din București, în colaborare cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și Societatea de Științe Istorice din România, organizează în premieră în perioada 4 martie-26 mai 2017 o serie de 10 cursuri de pregătire pentru bacalaureat ISTORIE adresate tuturor elevilor de clasa a XII-a. Cursurile sunt oferite gratuit și se desfășoară în zilele de sâmbătă la Facultatea de Istorie, între orele 10.30-12.30. În cadrul fiecărei întâlniri elevii asistă la prelegeri teoretice susținute de profesori de elită din învățământul istoric preuniversitar și profesori ai Facultății de Istorie și lucrează pe variante și modele de teste pentru bacalaureat.

P1160602Primul curs s-a desfășurat sâmbătă, 4 martie 2017, începând cu orele 10.00, în amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultății de Istorie și s-a bucurat de o audiență impresionantă formată din peste 150 de elevi de liceu. În deschidere, conf.dr. Florentina Nițu, decanul Facultății de Istorie, a prezentat obiectivele urmărite prin acest proiect: sprijinirea pregătirii elevilor în vederea susținerii examenului de bacalaureat la istorie și a obținerii de rezultate cât mai bune; familiarizarea elevilor cu formatul și cerințele specifice pentru fiecare subiect de istorie în cadrul examenului de bacalaureat. Doamna decan Florentina Nițu a prezentat de asemenea echipa care coordonează acest proiect, mulțumind celor șase profesori de liceu și șase profesori universitari implicați. Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost dedicată eseului pe subiect istoric, unul dintre punctele care se regăsesc între subiectele de bacalaureat. Prof. Corneliu Riegler, de la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc a prezentat elevilor regulile de redactare ale unui eseu și a exemplificat cu subiecte și texte din anii anteriori.

Cursurile vor continua până la sfârșitul lunii mai, când va fi organizat și un test final-simulare a examenului de bacalaureat. Programul detaliat al întâlnirilor poate fi găsit pe site-ul Facultății de Istorie:  www.istorie.unibuc.ro

Desfășurarea acestui proiect organizat gratuit pentru elevii de clasa a XII-a a fost afectată în mod regretabil de dezinteresul Primăriei Generale a Bucureștiului față de procesul didactic și actul educațional. În pofida scrisorii deschise adresate Primăriei de către profesorii Facultății de Istorie prin care era sesizată poluarea fonică la care sunt expuși în permanență din cauza evenimentelor muzicale din Piața Universității și cursul de sâmbătă s-a desfășurat pe ritmurile de rock ale repetițiilor de la Festivalul Iubirii. La scrisoarea deschisă a universitarilor nu s-a primit niciun răspuns. Elevii veniți la Facultatea de istorie ca să se pregătească pentru bacalaureat au făcut eforturi pentru a recepta informațiile transmise de către profesorii prezenți, la fel ca și colegii lor mai mari, studenții, în zilele anterioare – transmite Facultatea de Istorie,  Universitatea din București.

Contact:

Adresa: Bd. Regina Elisabeta 4-12 Sector 5, cod 030018, Bucureşti
Tel: 0213145389, 0213053708, 0213053709
Tel/Fax: 0213100680
Email: secretariat@istorie.unibuc.ro
Web: istorie.unibuc.ro