Hobby-uri care combat stresul

Oamenii trăiesc permanent în stres constant, chiar dacă au un loc de muncă bun și un standard ridicat de viaţă. Nesiguranța, incertitudinea asupra viitorului și lupta pentru supraviețuire sunt factori pe care nimeni nu îi poate ignora. De aceea, este bine să avem la îndemână și modalități obișnuite, simple, dar eficiente pentru a combate anxietatea, frica și coșmarurile. Desigur, nu există nicio rețetă universală, totul este individual, însă putem încerca diverse hobby-uri care combat stresul.

Primul ar fi pictatul şi ținerea unui jurnal. „Trezirea” talentelor artistice are un efect calmant imediat. Nu contează cât de creativi ne simțim, desenatul, pictatul și scrisul, mai ales în combinație cu un pahar de vin și o muzică bună, au întotdeauna efect.
De asemenea, o carte care ne place sau o emisiune de divertisment TV pot combate cu succes stresul. Una dintre cele mai bune modalităţi de a uita de griji este să ne îndreptăm atenția către preocupările altora, indiferent dacă acestea sunt reale sau imaginare.
„A ne pierde” în poveștile altor oameni ar putea fi unul dintre cele mai simple și mai rapide moduri de a scăpa de propriile noastre preocupări. Plimbările în natură, aerul proaspăt și soarele sunt „stimulente” dovedite de bună dispoziţie. Fie că mergem pe jos, facem o plimbare cu bicicleta sau pur și simplu ne uităm la cer, toate acestea sunt metode foarte rapide și eficiente de a uita de griji și de a ne alimenta cu o stare de spirit bună. Exerciţiile fizice sunt un excelent remediu pentru anxietate. Dar dacă gândul de a merge la sală reprezintă o corvoadă, poate fi luată în considerare, de asemenea, orice activitate care ne face plăcere, cum ar fi dansul sau artele marţiale./ddaniela/vdraguta

www.bnews.bg – 6 martie