Cele mai frumoase şi mai influente zece femei din politica internaţională

Atunci când auzim cuvântul „politician” ne gândim imediat la un bărbat de vârstă mijlocie îmbrăcat în costum şi uităm că această funcţie poate fi îndeplinită cu mare seriozitate şi de reprezentantele sexului frumos. Cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii am hotărât să vă prezentăm câteva femei-politician, care ne demonstrează că frumuseţea, inteligenţa şi tăria de caracter se pot combina armonios într-o persoană.


1. Mara Carfagna
Maria Rosaria (Mara) Carfagna este un politician italian, iar înainte de aceasta a fost fotomodel şi prezentatoare de televiziune. Cariera politică şi-a început-o în anul 2004, când a ocupat un post în partidul Forza Italia, în cadrul căruia s-a luptat pentru drepturile femeilor. De asemenea, la iniţiativa Marei Carfagna, în anul 2008 a fost adoptat un proiect de lege, prin care prostituţia era considerată infracţiune, pasibilă de amendă pentru ambele părți. În Italia, Mara Carfagna a fost poreclită Mara La Bella (Mara Cea Frumoasă).

2. Sethrida Geagea

Sethrida Geagea este o femeie incredibil de frumoasă și un politician popular în Liban. Ea a reuşit să reziste dominației siriene în Liban și a câștigat respectul majorității cetățenilor. Sethrida Geagea a intrat în politică în anul 1994, perioadă în care partidele libaneze erau desfiinţate, iar soțul Sethridei a fost închis. Ea s-a luptat pentru eliberarea soțului ei, dar și împotriva intimidării politice, arestărilor și hărțuielilor la care erau supuşi compatrioţii ei. Lupta a durat 11 ani, în anul 2005 soțul ei fiind eliberat. De atunci, cuplul candidează anual la alegerile locale din partea partidului „Forțele Libaneze”.

3. Regina Rania a Iordaniei

Rania Al Abdullah – este soţia regelui Abdullah al II-lea. Ca lider al Fundaţiei Iordaniene, o organizație non-guvernamentală pe care a creat-o în anul 1995, regina ajută femeile să participe la viața economică a țării și să creeze noi companii. Ea pledează pentru drepturile femeilor, este iniţiatoarea unei ample campanii pentru stoparea violenţei împotriva copiilor şi contribuie la îmbunătăţirea cooperării dintre organele de stat și organizațiile locale care se ocupă de protecția familiei.

4. Cristina Elisabet Fernández de Kirchner

Cristina Elisabet Fernández de Kirchner a fost preşedintele Argentinei în perioada 10 decembrie 2007 – 10 decembrie 2015. Printre numeroasele merite ale acesteia, cele mai importante sunt: reducerea influenței clanurilor oligarhice și a surselor de informare în masă aservite acestora, a episcopilor Bisericii Catolice şi a militarilor, precum și a birocraţiei sindicale. În mandatul său a fost naţionalizat sistemul de pensii, au fost introduse ajutoare pentru susținerea familiei și a mamelor şi s-a redus considerabil şomajul. Cristina Elisabet Fernández de Kirchner intenţionează să candideze din nou la preşedinţie în anul 2019.

5. Orly Levy

Orly Levy-Abekasis este fotomodel, prezentatoare de televiziune şi politician israelian. Obiectivul acesteia în politică l-a constituit rezolvarea problemelor legate de adolescenţi, extinderea serviciilor stomatologice gratuite pentru tot mai multe categorii ale populației, subvenționarea plăţilor pentru grădiniţe, reducerea decalajului dintre bogați și săraci, asigurarea locuințelor sociale. Iar în privinţa abuzului adulţilor asupra copiilor, această temă a fost transpusă într-un proiect de lege.

6. Ruby Dhalla

Membru al Partidului Liberal din Canada, Ruby Dhalla a facut parte din Camera Comunelor din Canada în perioada 2004 – 2011. În anul 1984, în timpul conflictului din India, Ruby i-a transmis o scrisoare premierului indian Gandhi în care i-a cerut acestuia să oprească acţiunile militare din Punjab. La momentul acela, ea avea doar 10 ani. Concomitent, Ruby joacă şi în unele filme de la Bollywood.

7. Eva Kaili

Eva Kaili a fost aleasă pentru prima oară în consiliul local al oraşului Salonic la vârsta de 24 de ani. Ea este membru al Parlamentului Greciei şi membru al Comisiei pentru Aparare Națională şi Afaceri Externe. Totodată, Eva Kaili face parte dintr-o organizaţie care se ocupă de apărarea drepturilor cetăţenilor greci peste hotare. Până să intre în politică, Eva a lucrat ca jurnalistă şi prezentatoare TV şi făcea reportaje pentru principalul canal grecesc – Mega Channel.

8. Kirsten Gillibrand

Kirsten Gillibrand este un politician american şi senator din partea statului New York din anul 2009. Ea se luptă pentru drepturile femeilor, pentru protecţia sănătăţii şi obţinerea de facilităţi pentru angajaţii serviciului 911. Gillibrand acordă, de asemenea, servicii juridice femeilor din politică şi apără reprezentantele minorităţilor sexuale. Ea a devenit cunoscută şi după ce s-a ocupat de cazurile de abuz sexual în campusurile universitare şi în rândul armatei.

9. Shéridan Oliveira

Până în anul 2014, Shéridan Oliveira a ocupat funcţia de secretar pe probleme legate de dezvoltarea resurselor umane în Brazilia, iar din 2014 ea a fost aleasă în Congres cu cel mai mare număr de voturi. Ea a fost prima femeie care a votat în favoarea suspendării preşedintelui Brazilei, Dilma Rousseff. Cu ajutorul lui Shéridan Oliveira au fost elaborate numeroase programe, care au schimbat în bine viaţa locuitorilor din Roraima (stat în nordul Braziliei).

10. Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović este un important politician croat, diplomat şi o femeie care a cucerit lumea cu imaginile sale seducătoare în costum de baie. Kolinda Grabar-Kitarović este prima femeie-preşedinte din istoria Croaţiei./ssirbu/abuzoian

www.adme.ru

Svetlana Sirbu