30 de edituri din România, prezente la Târgul Internaţional de Carte de la Londra

 30 de edituri din România, cu 500 de titluri, participă la Târgul Internaţional de Carte de la Londra, care a început ieri. Ca şi în anii trecuţi, Institutul Cultural Român din capitala britanică îşi propune să prezinte până mâine cărţile unor personalităţi ale culturii, printre care scriitoarea Gabriela Adameşteanu sau criticul literar Mircea Martin. Trimisul Radio România, Oltea Şerban Pârâu, ne spune despre câteva manifestări organizate de ţara noastră la târgul londonez.
Oltea Şerban Pârâu: „Au fost prezentate ultimele cărţi româneşti apărute în traducere în limba engleză. Au fost prezenţi Gabriela Adameşteanu, Claudiu Turcuş, Alexandru Vakulovski, Carmen Francesca-Banciu, Alistair Ian Blyth şi Jozefina Komporaly. Institutul Cultural Român, în afara standului care se găseşte chiar în spaţiul de la Olympia London, are diverse evenimente în oraş. Unul a fost această lansare de ieri, un altul are loc în această seară la ICR Londra, în prezenţa profesorilor Mircea Martin şi Ramona Fotiade, a traducătorului Andrew Rubens şi jurnalistului britanic Nicholas Lezard”.
Redactorul Georgiana Petrache de la Radio România Cultural aminteşte că la Târgul Internaţional de Carte de la Londra sunt prezenţi peste 1500 de expozanţi din 57 de ţări./csimion/menescu
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 martie)