Cel mai bun profesor din lume va fi anunţat la Dubai

Cel mai bun profesor din lume va fi anunţat azi, la Dubai, în Emiratele Arabe. 20.000 de candidaţi din 179 de ţări au concurat pentru Global Teacher Prize, considerat un Oscar al dascălilor. Câştigătorul va fi desemnat din 10 finalişti şi va primi un milion de dolari din partea unei fundaţii care promovează îmbunătăţirea educaţiei pentru copiii defavorizaţi. Premiul de anul trecut, obţinut de o palestiniană a fost anunţat de Papa Francisc.

Papa Francisc: Un copil are dreptul la joacă. O parte din educaţie este să-i înveţe pe copii cum să se joace, pentru că prin joc înveţi să comunici şi înveţi să te bucuri de viaţă.

Realizator: Cei 10 finalişti din acest an s-au distins prin metodele de predare şi prin efortul de a atrage spre şcoală copii din mahalale, din zone cu criminalitate ridicată sau cu climă dificilă. Presa din România aminteşte că în fazele finale ale competiţiei s-a aflat şi profesoara Manuela Prajea, din Drobeta-Turnu Severin, care, timp de 25 de ani, a făcut matematica mai atractivă pentru sute de elevi./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie