Șase asociații vor lansa campania “Adoptă un câine” la Pet Expo

Un grup de 6 asociații de protecție a animalelor vor lansa, în cadrul Pet Expo, o campanie pentru creșterea numărului de adopții de animale de companie. Acestea vor fi prezente, în perioada 5-7 mai, la Romexpo, cu standuri special amenajate pentru expunerea animalelor care își caută stăpâni. Inițiativa este susținută de organizatorul evenimentului prin asigurarea gratuită a acestor standuri.

Am susținut mereu ideea ca Pet Expo să aibă și o misiune de a spijini acțiunile asociațiilor care își dedică timpul și resursele protecției animalelor. La fiecare ediție a târgului am avut asociații care au adus câini și pisici spre adopție cu rezultate foarte bune. Conform statisticilor noastre, peste 40 de animale își găsesc, în fiecare an, stăpâni la Pet Expo” spune Ilie Pană, organizatorul târgului.

La fiecare stand, vizitatorii vor găsi informații despre adopții și despre metode de sterilizare și protecție a animalelor fără stăpân. Reprezentanții asociațiilor vor veni cu broșuri de informare și specialiști care vor vorbi cu participații la târg despre importanța adopției. Standurile sunt situate în afara pavilonului C6, chiar la intrarea la târg.

“Evenimentul anterior a fost unul de succes deoarece am reușit să găsim familii iubitoare pentru aproximativ opt căței salvați de pe stradă sau din adăpostrurile ASPA. Dincolo de adopțiile efective ne-am bucurat să vorbim cu mulți iubitori de animale despre ce înseamnă să ai grijă de acestea, de ce este importantă sterilizarea și, mai ales, cum trebuie să ne comportăm ca cetățeni responsabili” spune Tudor Ilie, administratorul asociației “Prietenii mei”. Asociația gestionează un număr de aproximativ 200 de câini în adăposturile sale din Curtea de Argeș, București și Zimnicea.

“La PetExpoam dat spre adopție de-a lungul timpului în jur de 110 de câini și pisici, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar! Am avut sistematic un punct de informare cu privire la legislație, centre de sterilizare gratuită, cazare temporară și definitivă saumetode deadopție. Același lucru îl vom face și anul acesta” a declarat Marcela Pisla, președintele asociației “Cuțu cuțu”.

Ediția din acest an a Pet Expo se va desfășura în perioada 5-7 mai 2017 la Romexpo, în pavilionul C6. Organizatorii se așteaptă la un număr de peste 15.000 de vizitatori, poprietari de animale de companie și persoane interesate de adopții.

Programul de desfășurare al târgului este, zilnic, între orele 10.00 și 19.00 iar duminica între 10.00 și 17.00. Prețul biletului este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, pensionari și studenți cu vârsta pe până la 23 de ani. Copiii cu vârste de până la 5 ani beneficiază de intrarea gratuită.

Contact media

Bianca Preda

0742.007.159