Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a pierdut sprijinul politic al formaţiunii pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului

 Copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Daniel Constantin, a pierdut astăzi sprijinul politic al formaţiunii pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului pe care le deţine în Guvernul Grindeanu. Hotărârea a fost luată deoarece Daniel Constantin a contestat decizia unor colegi de partid de a organiza un congres extraordinar luna viitoare, a declarat celălalt copreşedinte al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El l-a criticat, totodată, pe Daniel Constantin pentru activitatea politică din ultima vreme.
Călin Popescu Tăriceanu: „Discursul politic şi agenda politică a dlui Daniel Constantin care, de o bună bucată de vreme, este într-o divergenţă totală cu ceea ce ALDE a făcut şi s-a identificat, ca poziţie politică şi acţiune politică. Am constatat că în timp ce împreună cu cea mai mare parte a colegilor mei am militat pentru revenirea la normele fundamentale ale unui stat de drept autentic, colegul nostru a devenit un susţinător şi un cântăreţ pe faţă al sistemului şi aceasta este o contradicţie majoră, aş spune, între principiile fundamentale ale liberalismului şi un om care se pretinde a fi liberal”.
Daniel Constantin a respins acuzaţiile aduse şi afirmă că decizia de astăzi nu este statutară.
Daniel Constantin: „Decizia de astăzi n-are nicio legătură cu legalitatea. Nu se poate aplica o sancţiune unui preşedinte, copreşedinte de partid decât în congres. Ce s-a întâmplat astăzi, din păcate pentru dl Tăriceanu, nu mai are nicio legătură cu liberalismul. Liberalismul nu înseamnă doar să te lupţi pentru drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, înseamnă şi alegeri libere şi corecte şi multe, şi multe alte lucruri”.
După cum transmite reporterul nostru, Andrei Şerban, deciziile luate astăzi de Biroul Politic Central al ALDE vor fi discutate mâine, în cadrul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 martie)