Graţiela Gavrilescu a fost propusă în locul lui Daniel Constantin în funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului

Coaliţia de guvernare a decis, astăzi, să-l înlocuiască pe Daniel Constantin din funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului, după ce ALDE i-a retras sprijinul politic. În locul acestuia a fost propus actualul ministru pentru relaţia cu parlamentul, Graţiela Gavrilescu. Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, după şedinţa coaliţiei, că a luat act de această decizie şi că va înainta către Administraţia Prezidenţială propunerile făcute de ALDE. Cătălin Purcaru este în direct cu detalii. Bună ziua, Cătălin.

Reporter: Bun găsit. Într-adevăr, înlocuirea lui Daniel Constantin din funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului era previzibilă, ţinâd cont că ieri conducerea ALDE i-a retras sprijinul politic. Coaliţia de guvernare a validat astfel propunerea făcută de Alianţa liberalilor şi democraţilor pentru acest portofoliu. Graţiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru relaţia cu parlamentul, este nominalizată pentru Ministerul Mediului, a cărui conducere a mai asigurat-o şi în cabinetul Ponta. Structura guvernului nu va fi modificată astfel încât Graţiela Gavrilescu va ocupa şi funcţia de vicepremier. Pentru postul de ministru pentru relaţia cu parlamentul este propus liderul senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că aceste nominalizări vor fi înaintate Administraţiei Prezidenţiale în această după amiază. La şedinţa coaliţiei de guvernare a fost prezent şi Daniel Constantin, care însă, nu a participat până la finalul discuţiilor. El spunea că va rămâne în continuare în ALDE şi l-a criticat pe Călin Popescu-Tăriceanu pentur modul autoritar în care conduce partidul. La rândul său, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că Daniel Constantin va rămâne copreşedinte al formaţiunii politice până la congresul de luna viitoare, când urmează să se stabilească viitoarea formulă de conducere./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 martie