COMUNICAT DE PRESA

In cadrul Salonului Internaţional al Cercetarii, Inovarii şi Inventicii Pro Invent 2017, desfasurat la Cluj-Napoca in perioada 21-24 martie 2017, competitivitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a reiesit prin obtinerea a 7 diplome de excelenta si medalii de aur, 1 diploma de excelenta si medalie de argint, 3 diplome de excelenta si 1 premiu pentru performanta in creativitatea tehnica.

Brevetele „Hidro-agregat  de conversie a energiei hidraulice extrase din cursurile de apa curgatoare”, „Motor liniar magnetostrictiv”, „Generator electric supraconductor”, „Supercapacitor cu electrolit gel”, „Jonctiuni planare cu gradient functional si procedeu de obtinere”, „Bioreactor tubular cu recircularea partiala a efluentului lichid”, „Material compozit pentru elemente de structura la vehicule spatiale cu proprietati ecranante fata de radiatiile ionizante si electromagnetice” au obtinut Diplome de excelenta si medalii de aur.

Brevetul “Procedeu de obtinere a compozitiei adezive conductive pe baza de argint nanostructurat” a obtinut Diploma de excelenta si medalie de argint.

Brevetele “Priza de apa inglobata intr-o stavila segment”, “Procedeu de obtinere a nanocompozit magnetic fluorescent”, “Procedeu de obtinere filme auto-asamblate” au obtinut Diplome de excelenta acordate de Universitatea Tehnica a Moldovei.

Totodata, pentru inventiile prezentate la Salonul Pro Invent 2017, ICPE-CA  a primit Premiu pentru performanta in creativitatea tehnica.

Iata de ce ICPE-CA, prin cercetarile demarate, este pregatit sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, astfel incat, prin activitatea sa, sa consolideze dezvoltarea durabila a intregii societati.

Biroul de Presa ICPE-CA