Cartofi dulci la cuptor umpluţi cu peşte

Era o chestie în „Pe aripile vântului” cu Scarlett care mânca la micul dejun igname, o legumă care se aseamănă foarte mult cu cartoful dulce (de fapt, până de curând le confundam, dar am studiat problema pe net) Nu am găsit igname din astea prin magazinele pe unde umblu, în schimb am descoperit cartofii dulci şi după un prim piureu experimental (bun!!!) am compus şi următoarea chestie:

Cu 4 cartofi dulci, 200 grame smântână, 1 ceapă albă, 140 grame pastramă de macrou afumat, 100 grame caşcaval ras, ulei de măsline, sare, piper cu lămâie, curry.

Am făcut aşa:

Am tăiat cartofii dulci (care nu-s igname) în două, pe lung, i-am stropit din belşug cu ulei de măsline (din belşug, dacă vrem să se coacă la cuptor astăzi şi nu poimâine) şi cu mirodeniile enumerate mai sus. I-am dat la cuptor pentru aproape o oră, pentru că atât a durat până s-au copt bine.

Între timp am mărunţit bine ceapa la robot (că doar nu era să stau să mă chinui să o tai de mână), am mărunţit şi pastrama de macrou (curăţând-o de piele şi de cele câteva oscioare), le-am amestecat cu smântână şi cu caşcavalul ras.

Când au fost gata cartofii, am luat cu o linguriţă cam jumătate din miezul lor – adică din fiecare din cele 8 bucăţi – şi l-am amestecat cu restul compoziţiei. Apoi am umplut „bărcuţele” de cartofi şi auleu, cu câtă poftă am mâncat! Iar coaja este crocantă şi super bună, nu renunţaţi la ea!

Poftă bună!

Daniela Sîrbu