Eva Garet – câștigător surpriză al Concursului “Drumul spre celebritate”

Duminică 2 aprilie 2017 la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia a avut loc Gala Concursului „Drumul spre celebritate” ediția a VIII-a, eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul “Oportunități la tine acasă”, Radio România Cultural, Asociaţia “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu ajutorul unor parteneri precum: Kandia, Tymbark, Filarmonica “George Enescu”, Asociaţia Opus şi ExcesMusic.

Trofeul “Dinu Lipatti” la acestă competiție inițiată și coordonată de Sebastian Crăciun și jurizată de nume importante ale muzicii românești: prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, Monica Isăcescu – doctor în muzicologie şi Sebastian Gheorghiu – director ExcesMusic, a fost cucerit de EVA GARET, un copil minune, care în ciuda vârstei – doar 10 ani, s-a dovedit a fi o pianistă extrem de matură, de profundă și de valoroasă.

La acest concurs, cu un nivel valoric foarte ridicat, au fost selectați aproape 50 de pianiști cu vârste cuprinse între 6 și 26 de ani, care au fost împărțiți pe 7 categorii de vârstă. Premii I au mai câștigat: Victor Gabriel Antonescu la categoria 12-13 ani, Alexia Dănăcică la categoria 16 – 17 ani și Maria Diana Petrache la categoria 18-26 ani. De asemenea Andra Maria Mărgineanu (20 de ani) a fost distinsă cu Premiul special pentru Interpretarea Muzicii lui Dinu Lipatti.  

Câștigătoarea Trofeului “Dinu Lipatti”, Eva Garet, în afara premiului de 5000 lei,  va fi invitată să susțină concerte și recitaluri în săli importante din România. 

Eva Garet are 10 ani, este elevă a Colegiului Național de Muzică “George Enescu”, unde studiază cu profesoara Mihaela Zamfirescu. Până acum a câștigat: Trofeul „Lira de aur” – Suceava 2016, premii I la concursurile: „Pro Piano”, „Milennium Piano”, „Ada Ulubeanu”, „Victor Giuleanu”, „Tinere talente”, la Olimpiadele Naționale de Muzică, Premiul al II-lea la Jeunesses International Music Competition – 2016. De asemenea a susţinut recitaluri în Piaţa Festivalului “George Enescu”, la Centrul de cultură Arcuş, în cadrul stagiunii Fundaţiei „Remember Enescu” şi la invitaţia Fundaţiei „Milennium Piano”.