Media din regiune relatează despre rezultatele alegerilor din Serbia: Vucic a câştigat detaşat, nu va avea loc al doilea tur de scrutin

Majoritatea posturilor de televiziune din regiune au anunțat ştirea că actualul prim-ministru al Serbiei, Aleksandar Vucic, a câștigat alegerile pentru funcția de președinte din primul tur. Agenția HINA a relatat noaptea trecută că Vucic este câștigătorul alegerilor prezidențiale din Serbia, iar rezultatele au arătat că ar putea câștiga între 57% și 58,5 % din voturi.
„Jutarnji”: Vucic câștigător sigur al alegerilor din Serbia, al doilea este Jankovic, un dezastru complet pentru Seselj!
Agenţia croată de ştiri HINA scrie că cea mai mare surpriză în campanie și atracția mass-media a alegerilor prezidenţiale este personajul fictiv Ljubisa Preletacevic Beli.
De la Split publicaţia „Slobodna Dalmacija” a informat că la alegerile prezidențiale din Serbia Vucic a repurtat o victorie răsunătoare și că se așteaptă rezultatele oficiale.
„Novi list” din Rijeka a constatat că Vucic a  câștigat în primul tur.
„Dnevni Avaz” din Sarajevo a citat primele rezultate ale alegerilor prezidențiale din Serbia, sub titlul „Vucic președintele Serbiei în primul tur“.
„Vecernji list” din Zagreb menţionează pe prima pagină că Serbia are un nou președinte în primul tur.
Portalul Index.hr din Zagreb transmite din minut în minut rezultatele alegerilor prezidențiale și că Vucic este favorit,  precum și că unele agenții îi dau 56% majoritate în primul tur.
Urnele s-au închis duminică la ora 20:00 și participarea la vot a fost aproximativ 55 %  precizează portalul Kliks din Sarajevo şi adaugă că alegerile prezidențiale din Serbia nu au adus rezultate optimiste pentru toți candidații.
Klix.ba – Centrul pentru democraţie, CeSID, a anunţat la ora 23:00 că Aleksandar Vucic a câștigat 55,7 % din voturi.
Portalul Al Jazeera Balkans a publicat pe prima pagină ştirea că Vucic este câștigător al alegerilor prezidențiale cu 57,9 % din voturi.
Radio Antena M din Muntenegru a relatat că totul indică faptul că nu va avea loc un al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Serbia. Radioteleviziunea muntenegreană transmite că Vucic a câștigat o victorie răsunătoare în primul tur, iar portal CdM a adăugat că nu sunt şanse să fie un al doilea tur de scrutin.
De asemenea, mass-media din Macedonia titrează că actualul prim-ministru Aleksandar Vucic a câștigat din primul tur o victorie răsunătoare în alegerile prezidențiale.
Presa din Tirana a transmis ştirea că în conformitate cu buletinele de vot numărate până în prezent Vucic a revendicat victoria în alegerile pentru funcția de președinte al Serbiei./ciliu/menescu

(www.tanjug.rs – 3 aprilie)