De acum inainte romanii pot plati rovinietele online si in rate!

Scala Assistance, compania care detine site-ul Roviniete.ro, vine cu o veste buna pentru toti soferii romani: toti utilizatorii de autovehicule persoane fizice pot achita rovinieta online, in rate fara dobanda, folosind cardul emis de anumite banci din Romania.

Din cauza faptului ca pierdem mult timp la cozi in benzinarii, timp pe care multi nu il avem la dispozitie, doi antreprenori din Cluj s-au gandit sa vina cu o solutie – plata rovinietelor online.

Site-ul Roviniete.ro a fost conceput pentru a fi in folosul tuturor conducatorilor auto drept un instrument simplu, dar eficient de informare cu privire la taxa de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania – cunoscuta sub numele de rovinieta. Folosind acest serviciu, nu numai ca poti achita rovinieta de oriunde, la orice ora, dar poti opta si pentru plata in rate a acesteia, cu cardul emis de catre Banca Transilvania dar si de catre Alpha Bank. De asemenea, pentru a plati online rovinieta, puteti folosi si Cardul Avantaj, cardul BRD Finance sau Cardul Optimo. Mai mult decat atat, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la pierderea dovezii de plata, intrucat poti avea acces la aceasta oricand, in contul de pe site sau pe email.

“Roviniete.ro  completeaza metodele de plata aflate la dispozitia clientilor – persoane fizice, cu posibilitatea achitarii rovinietei in rate, folosind cardurile emise de catre Banca Transilvania – cardul STAR BT dar si cu cardul de rate emisa de catre ALPHA BANK. Este un pas firesc avand in vedere amploarea pe care a luat-o aceasta posibilitate de plata si apetitul consumatorilor romani pentru plata in rate fara dobanda. In acest mod continuam sa punem in practica dorinta noastra de a veni in sprijinul clientilor si a usura procesul de achizitie a rovinietelor in toate aspectele sale, de la emitere si pana la plata.” – declara fondatorii Scala Assistance  Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu.

Cum poti cumpara o rovinieta online?

 

  1. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa accesezi site-ul Roviniete.ro si sa alegi tipul autovehiculului.

  1. Al doilea pas este sa selectezi perioada de valabilitate a rovinietei online. Poti alege intre 7, 30, 90 de zile sau 12 luni. Apasa apoi butonul “Continua”.

  1. Alege modalitatea de plata prin care doresti sa achiti rovinieta: card bancar emis sub sigla Visa / Mastercard, card de rate STAR BT sau ALPHA BANK, Card Avantaj, BRD Finance sau Card Optimo, ordin de plata bancar sau internet banking prin BT24 Transilvania si 24 Banking BCR.

  1. Bifeaza casuta „Accept termeni si conditii” si verifica-ti adresa de e-mail, unde vei primi rovinieta online.

Conform O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania: „toti soferii care circula pe autostrazi, drumuri nationale europene (E), drumuri expres, drumuri nationale principale si drumuri nationale secundare, cu exceptia sectoarelor de drum national care se regasesc in intravilanul municipiilor, mai exact intre indicatoarele de intrare si iesire din acestea, trebuie sa aiba o rovinieta valabila. Altfel, acestia sunt pasibili de o amenda de circulatie si trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 250 si 4.500 de lei. Conducatorii auto pot primi amenda pentru rovinieta pe reteaua de drumuri nationale din Romania, dar si in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, la iesirea din tara.”

Site-ul Roviniete.ro este autorizat de catre CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin contractul nr. 93/17339/27.08.2007, sa comercializeze roviniete online pentru toti utilizatorii de autovehicule care folosesc reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania.