Aniversarea a 25 de ani de relaţii diplomatice dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a menţionat potenţialul pozitiv al cooperării dintre Rusia şi Republica Moldova. Şeful statului rus şi-a exprimat convingerea că intensificarea dialogului politic ruso-moldovean va permite o creştere considerabilă a volumului schimburilor bilaterale în absolut toate domeniile de activitate.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a adresat felicitări omologului său moldovean, Igor Dodon, cu ocazia aniversării celor 25 de ani de relaţii diplomatice dintre F. Rusă şi R. Moldova, menţionând potenţialul pozitiv al cooperării dintre cele două state. Textul telegramei de felicitare expediată de preşedintele rus, Vladimir Putin, omologului său moldovean a fost postat joi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Kremlinului.

„Primiţi sincere felicitări cu ocazia acestei aniversări importante – 25 de ani de relaţii diplomatice dintre ţările noastre. De-a lungul unui sfert de secol relaţiile ruso-moldovene au traversat diverse perioade. Este îmbucurător faptul că, bazându-ne pe bunele tradiţii de prietenie şi respect reciproc, care leagă popoarele noastre, am reuşit să menţinem un potenţial pozitiv de cooperare. O certă dovadă a acestui fapt servesc cele peste 180 de acorduri bilaterale semnate până în prezent în diferite domenii”, se mai precizează în textul mesajului de felicitare.

Şeful statului rus şi-a exprimat convingerea în legătură cu faptul că „intensificarea dialogului politic ruso-moldovean, remarcat în ultima perioadă, va permite o creştere semnificativă a volumului schimburilor bilaterale în absolut toate direcţiile de cooperare, iar, în perspectivă, ieşirea la un nou nivel de parteneriat strategic, ale cărui principii sunt clar definite în Tratatul de prietenie şi cooperare din 2001. (Relaţiile moldo-ruse se bazează pe principiile parteneriatului strategic şi colaborării reciproce, care sunt stipulate în Tratatul de prietenie şi colaborare între Republica Moldova şi Federaţia Rusă, semnat la Moscova la 19 noiembrie 2001 n.r.)”. „Acesta răspunde în deplină măsură intereselor popoarelor înfrăţite din Rusia şi R. Moldova, duce la consolidarea stabilităţii regionale şi a securităţii”, se mai specifică în mesaj.

Preşedintele Vladimir Putin i-a urat omologului său din R. Moldova multă sănătate şi mult succes.

„Tuturor conaţionalilor – bunăstare şi prosperitate”, a adăugat preşedintele Federaţiei Ruse, în mesaj.(www.tass.ru/politika – 6 aprilie)/vdraguta/fcostea