Ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan, este invitat în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”

Ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan, este aşteptată, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”. El a fost invitat la solicitarea grupului parlamentar al PNL, pentru a dezbate situaţia economică a ţării, după primele trei luni ale anului.
Reporter: Iulia Gherman – Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, spune că ministrul de finanțe Viorel Ștefan trebuie să prezinte Parlamentului situația economică din țară, în condițiile în care există presiuni mari de creșteri ale cheltuielilor cu salariile și cu pensiile. PNL vrea să afle dacă sunt bani pentru aceste promisiuni făcute de PSD în campania electorală – precizează Raluca Turcan.
Raluca Turcan: Situația economică a României lasă foarte mult de dorit, că este o presiune fără precedent pe mediul de afaceri, că este în continuare un joc cu destinele a milioane de cetățeni, care așteaptă pe de o parte, să li se mărească veniturile, iar pe de altă parte predictibilitatea în România, ca mediul de afaceri să se întărească și să fie capabil, prin veniturile generate în timp, să se consolideze bugetul pentru a li se putea plăti pensiile celor care astăzi beneficiază de creșteri salariale.
Realizator: Președintele interimar al PNL afirmă totodată că încasările din ianuarie și februarie sunt la jumătatea sumei estimate pentru primele trei luni și că va fi imposibil ca luna martie să fie acoperită din punct de vedere financiar./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 aprilie