Prof. dr. Noemi Marin invitată să conferențieze la Institutul Harriman al Universității Columbia, din New York

ICR New York și Institutul Harriman al Universității Columbia organizează în 25 aprilie 2017, la sediul Institutului Harriman, prezentarea susținută de dr. Noemi Marin, cu titlul „Why 1989 still matters? Post-Communist Rhetoric, Romanian Discourse and European Identity as Public Arguments of Democracy”.

Prezentarea prof. dr. Noemi Marin se concentrează asupra discursului politic din România, Europa de Est și SUA, dinainte și după 1989, având ca sursă recent publicatul său volum „Rhetorics of 1989: Rhetorical Archaeologies of Political Transitions”, coeditat împreună cu Cezar Ornatowski (Routledge, 2015) și care dezbate felul în care discursul politic din perioada comunistă și de tranziție modifică (sau nu) actul democratic și ce provocări inerente rămân valabile până azi, în arena publică.

Doamna Noemi Marin este profesor universitar dr. docent în știinţele comunicării la Facultăţile de Comunicare şi Studii Multimedia, editor şi director al Revistei Academice de Ştiinţele Literaţiei şi Tehnologie, vicepreşedinte al Asociaţiei de Studii Româneşti din Statele Unite, fost decan şi actualmente profesor în cadrul Florida Atlantic University, din Miami. A părăsit România la sfârşitul anilor `80 şi a devenit unul dintre cei mai apreciaţi specialişti americani în ştiinţele comunicării şi cel mai important (din mediul academic) dintre cei specializaţi pe studiul comunicării din epoca totalitară din Europa Centrală şi de Sud-Est. A elaborat studii de retorică, comunicare politică, studii despre discursul politic în România și în estul Europei. Cel mai recent volum, ”Rhetorics of 1989: Rhetorical Archaeologies of Political Transitions”, a apărut la una din cele mai mari edituri umaniste din Statele Unite (și din lume), Routledge. În urma apariției cărții, Noemi Marin a fost invitată să susțină o conferință pe marginea ei la Universitatea Harvard (Davis Center). În prezent, prof. dr. Noemi Marin lucrează la o nouă carte despre comunicare politică și retorică naționalistă în țări eurasiatice și la editarea unui volum despre retorica postcomunistă a tranziției în Europa de Est.

Foto: Gelu Savonea

Harriman Institute, Columbia University:

http://harriman.columbia.edu/event/why-1989-still-matters-post-communist-rhetoric-romanian-discourse-and-european-identity-public