Ninsoarea viscolită a dus la închiderea mai multor porţiuni de drumuri naţionale

Ninsoarea viscolită a dus la închiderea mai multor porţiuni de drumuri naţionale, toate din regiunea Moldovei, unde sunt probleme serioase şi pe drumurile judeţene şi comunale. Este deviat şi traficul pe autostrada A1 la intrarea în Piteşti.

Şase tronsoane de drumuri naţionale, plus segmentul de 14 kilometrii pe sensul Piteşti Sub – Bascov, al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti sunt închise circulaţiei. În urmă cu puţin timp a fost restricţionată circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe DN24 B Huşi – Albiţa în judeţul Vaslui, este şoseaua care duce la cea mai importantă vamă cu Republica Moldova. Tot în judeţul Vaslui sunt închise alte trei secţiuni Vlădia – Ivăneşti pe DN 2 F, DN 11 A Podul Turcului – Bârlad şi DN 24 A Murgeni – Fălciu. În judeţul Galaţi traficul a fost oprit pe DN 24 D între Tuluceşti şi limita cu judeţul Vaslui, iar pe DN 26 nu se circulă pe tronsonul Vănători – Blăgeşti. În judeţul Iaşi este restricţie de 7,5 tone pe DN 28 A, Târgu Frumos – Paşcani, vizibilitate redusă din cauza ninsorii viscolite. În judeţul Argeş, pe autostrada 1 Bucureşti – Piteşti sunt tronsoane cu polei. Poliţia rutieră a închis calea unu spre Bascov, între kilometri 106 şi 120, cu devierea traficului pe la DN 65 prin municipiul Piteşti. Nu este exclus ca o restricţie asemănătoare să fie impusă şi pe sensul Bascov – Piteşti Sud. Şi o ultimă informaţie, accident grav pe DN 7 Valea Oltului, la Câineni, kilometrul 230 în judeţul Vâlcea, două autoturisme au fost implicate într-un accident. Circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă şi s-au format coloane.

În urmă cu câteva ore, din cauza vântului puternic, au fost închise porturile de la Marea Neagră. Sunt probleme şi pe calea ferată, pe şinele au căzut mai mulţi copaci, iar traficul feroviar este întrerupt şi acum pe magistrala 500, între staţiile Pufeşti şi Adjud./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 aprilie