„Elementele Naturii”, expoziția de fotografie a Principesei Sofia

Alteţa Sa Regală Principesa Sofia a României va inaugura, în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, miercuri, 26 aprilie 2017, la ora 19, expoziția personală de fotografie „Elementele Naturii”.

Vor fi prezenți la eveniment Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu și Principesa Maria.

Expoziţia cuprinde 50 de peisaje fotografice realizate de Principesa Sofia, în Franţa, în Bretania, în ultimii doi ani, prin care Alteţa Sa Regală dezvăluie frumuseţea naturii.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, va avea loc lansarea colecției de 36 de fotografii de artă „Ultramarine”, sub formă de cărți poștale, care poartă semnătura Principesei Sofia, apărută la Curtea Veche Publishing. Fotografiile au fost realizate de Principesa Sofia în Bretania și au ca temă, în principal, oceanul.

Alături de Principesa Sofia vor lua cuvântul domnul Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Maestrul Ştefan Câlţia, doamna Iren Arsen, directorul editurii Curtea Veche Publishing.

Expoziția „Elementele Naturii” va putea fi vizitată, în foaierul Sălii Media, în perioada 26 aprilie – 10 mai 2017, în orele de program ale Teatrului Național I.L. Caragiale din București (zilnic între orele 14.00 – 18.30, cu excepția zilelor de luni).

Expoziţia este organizată în parteneriat cu Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, cu sprijinul Casei de Avocatură Ionescu şi Sava.

Principesa Sofia a realizat de-a lungul timpului o serie de peisaje fotografice, creații care atestă talentul și măiestria sa. Alteţa Sa Regală intenţionează anul viitor să inaugureze o expoziție de fotografie de artă cu peisaje din România, în cele patru anotimpuri.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. S-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului. În prezent, Principesa Sofia locuieşte în Franţa, împreună cu fiica sa, Elisabeta-Maria.