POLIȚIȘTI ILFOVENI VOR FACE CURSURI DE PRIM AJUTOR SUB INSTRUIREA SOCIETĂȚII NAŢIONALE DE CRUCE ROŞIE DIN ROMÂNIA

La data de 25 aprilie 2017, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov și Societatea Națională de Cruce Roșie din România au semnat un protocol de colaborare care are ca obiectiv instruirea gratuită în domeniul acordării primului ajutor de bază a polițiștilor din cadrul formațiunilor de rutieră și ordine publică.

Conform protocolului, timp de un an, aproximativ 500 de polițiști vor fi instruiți de Crucea Roșie Română să acorde primul ajutor.

Primul curs de prim ajutor pentru polițiști va avea loc miercuri, 26 aprilie a.c., începând cu ora 0900, în incinta Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, unde vor participa 20 de polițiști care pe parcursul a 12 ore, împărțite în două zile consecutive, vor învăța manevrele de acordare a primului ajutor.

Cursul este preponderent practic și se finalizează cu un examen, în urma căruia aceștia vor primi un certificat de absolvire și o legitimație, care confirma că sunt instruiți să acorde primul ajutor de bază. Astfel, după absolvirea cursurilor de  prim ajutor, polițiștii ilfoveni vor ști să acorde primul ajutor în caz de: pierderea cunoștinței, stop cardio-respirator, hemoragii, luxații, entorse, fracturi, arsuri (în caz de electrocutare sau insolație),  înnec sau sufocare cu un corp străin, etc..

Cursurile de prim ajutor au certificare europeana eliberată de Centrul Mondial de Referință pentru acordarea primului ajutor al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie și sunt predate de formatori acreditați.

Despre Crucea Roșie Română: Cu o tradiție neîntreruptă de peste 141 de ani, Crucea Roșie Română este cel mai mare furnizor de cursuri în domeniul primului ajutor din țară. Primul curs “de bandaje” a fost organizat în 1877, în incinta Spitalului Colțea din București. De atunci, mii de persoane au absolvit cursurile noastre de prim ajutor sau de surori voluntare de Cruce Roșie. Personalități de seama ale istoriei au îmbrăcat uniforma alba cu emblema Crucii Roșii. In timpul Primului Război Mondial, Regina Maria, îmbrăcată în uniforma de infirmieră de Cruce Roșie, inspecta pe front sau în spatele frontului spitalele de campanie. În prezent, Crucea Roșie Română dispune de 48 de centre de formare în toată țara dotate conform standardelor europene: manechine pentru resuscitare, sisteme de training pentru defibrilare automata, truse de prim ajutor etc. În cursul anului 2015, Crucea Roșie Română a instruit pentru acordarea primului ajutor aproximativ 32.000 de persoane și  7.600 de persoane au beneficiat de servicii de prim ajutor.