România are patru echipe înscrise în Campionatul Mondial de Robotică

București, 27 aprilie 2017 – Patru echipe de elevi reprezintă, în aceste zile, România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA desfășurat în Houston și Saint Louis.

Echipa Autovortex România, cu un palmares bogat de premii în competiții naționale și internaționale de robotică, s-a calificat în semifinale la etapa din Houston a Campionatului Mondial de Robotică iar membri acesteia vor participa în continuare la etapa din Saint Louis, ce se va desfășura între 26-29 aprilie.

Autovortex va reprezenta România în campionatul din Saint Louis alături de echipele care au câștigat BRD FIRST Tech Challenge Romania în luna martie.

Echipa Dark Angels de la Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja” din București a castigat cu robotul ei  meciurile din BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Echipele Impulsive de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, și Soft Hoarders de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova au primit, în martie, The Inspire Award – premiul oferit de juriu echipelor care au avut rezultate excelente în toate categoriile de jurizare și au fost apreciate ca fiind modele de echipe FIRST Tech Challenge atât pe teren cât și în afara lui. Ei au construit roboți compacți si inovativi si au colaborat excelent cu alte echipe.

„Este pentru prima dată când România participa cu patru echipe la finala mondială de robotică pentru licee FTC din SUA. Sunt tare mândră de copiii inteligenți și pasionați de tehnologie și sunt foarte fericită că încurajăm inovația și investim în educație. Sunt cu sufletul alături de ei și le țin pumnii pentru finala care începe azi și se încheie sâmbătă. Succes!” a declarat Dana Războiu, președintele asociației Nație prin Educație.

Participarea elevilor în competiție a fost posibilă mulțumită sprijinului oferit de BRD Groupe-Societe Generale, sponsor principal al BRD FIRST Tech Challenge Romania, care a investit în visul și talentul acestora.

„BRD First Tech Challenge este o experienţă unică şi a reuşit să inspire sute de liceeni talentaţi din România.  Sprijinirea acestei competiţii face parte din angajamentul nostru faţă de tânăra generaţie, pentru care am dezvoltat programul Mindcraft, care încurajează dezvoltarea prin tehnologie.  Credem în echipele noastre şi în puterea lor de a obţine un rezultat mare în finala din America. Le urez succes celor 4 echipe româneşti şi aşteptăm veşti bune de la St. Louis !”, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD Groupe Société Générale.

Competiția poate fi urmărită live aici.

Asociația Nație prin educație, cu ajutorul partenerilor BRD Groupe-Societe Generale, Fundația Româno-Americană, Dedeman și McCann Bucharest au sprijinit echipele participante la Campionatul Mondial de Robotică încă din faza de pregătire, proiectare şi construire a roboților.