Angajatorii ar putea primi subvenţii pentru a angaja muncitorii necalificaţi sau absovenţi de învăţământ superior

Angajatorii ar putea primi o subvenţie de 250 de euro lunar, pentru o perioadă de 1 până la 3 ani, pentru muncitorii necalificaţi care urmează programe de ucenicie, sau 300 de euro, timp de 6 luni, pentru fiecare absovent de învăţământ superior care urmează stagii de pregătire. Senatul a adoptat, astăzi, proiectul care modifică legea privind ucenicia la locul de muncă şi efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior. Prioritate legislativă a Guvernului, proiectul urmăreşte sprijinirea mediului de afaceri şi stimularea ocupării locurilor de muncă, a declarat în faţa senatorilor ministrul municii Lia Olguţa Vasilescu.
Lia Olguţa Vasilescu: Noi ne asigurăm că angajatorul are sumele necesare pentru a ţine aceste persoane în procesul de producţie, şi în acelaşi timp ne asigurăm că, imediat după ce se termină perioada de formare profesională, vor avea un certificat pentru a se putea angaja într-o meserie oriunde îşi doresc.
Realizator: Banii vor proveni din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi din fonduri europene structurale şi de investiţii. Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz./rduinu/atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 mai)