Început de an foarte bun pentru sportivii Aeroclubului României

După recordul european de paraşutism stabilit în 2 aprilie, anul 2017 continuă cu rezultate foarte bune obţinute de sportivii Aeroclubului României.

Echipa de înaltă acrobaţie aeriană a Aeroclubului României „Hawks of Romania” a participat, cu 4 avioane Extra 300L, alături de alte 11 echipe din întreaga lume, la Formation Aerobatic Challenge 2017, care a avut loc la Zhengzhou – China în perioada 29 aprilie – 1 mai.

2017.05.04 Prievidza Delegatia Aeroclubului Romaniei Mihalcea Scarlat Kessler Covic Pop SzekelyEvoluţia echipei noastre, în componenţa George Rotaru, Laszlo Ferencz, Andrei-Mihai Şerbu, Attila Gogger şi Cristian Iorgov, a fost foarte apreciată, fiind recompensată cu premiul „Best visual creativity award”.

De menţionat că participarea a implicat şi un important efort logistic, cele 4 avioane trebuind demontate pentru transport şi reasamblate la Zhengzhou într-o perioadă de timp limitată, motiv pentru care din delegaţia noastră, care a totalizat un număr de 12 persoane, alături de piloţi, au făcut parte tehnicieni de aviaţie de înaltă calificare.

2017.05.04 Zhengzhou Aeroclubul Romaniei pilotiiEvenimentul a constituit un program pilot, cele 12 formaţii participante evoluând cu respectarea regulamentului Comisiei Internaţionale de Acrobaţie Aeriană (CIVA) a Federaţiei Aeronautice Internaţionale (FAI), experienţa obţinută de către concurenţi, arbitri şi organizatori urmând să contribuie la organizarea în viitor a competiţiilor de acrobaţie în formaţie sub egida FAI.

Echipa de planorism distanţă a Aeroclubului României a participat la Flight Challenge Cup 2017 care a avut loc în perioada 23 aprilie – 4 mai, la Prievidza – Slovacia, concurs care a adunat la start un mare număr de piloţi de top.

Competiţia s-a desfăşurat în condiţii grele, zona fiind muntoasă iar condiţia meteorologică dificilă, ceea ce a dus chiar la anularea unor probe.

Sportivii noştri au obţinut următoarele clasări:

2017.05.04 Zhengzhou Aeroclubul Romaniei– la clasa Club Szilard Szekely (aflat la prima participare la o competiţie internaţională) a ocupat locul 19, iar Octavian Mihalcea a ocupat locul 27 din 44 de concurenţi înscrişi;

– la clasa Combi, Andreas Kessler a ocupat locul 4 din 23 de competitori;

– la clasa 15 metri, Norbert-Alin Scarlat s-a clasat pe locul 2, iar Victor-Alex Pop pe locul 8 din 32 de concurenţi.

DIRECTOR GENERAL

 George ROTARU