Prințul de Monaco, Albert al II-lea, vizitează Republica Moldova

Prințul de Monaco, Albert al II-lea, vizitează Republica Moldova. El a avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip și cu președintele Parlamentului, Adrian Candu. Relatează, de la Radio Chișinău, Victor Pogor.
Corespondență din Republica Moldova – Reporter: Victor Pogor – Republica Moldova și Principatul de Monaco au semnat, astăzi, un acord cadru privind colaborarea pe diferite domenii din aceste două țări. De asemenea, un memorandum de înțelegere a fost semnat între fundația patronată de Principe și Ministerul Mediului de la Chișinău. Premierul Pavel Filip a menționat că alte două acorduri în domeniul economic urmează să fie semnate în timpul unui forum al oamenilor de afaceri din cele două state. Pavel Filip a menționat importanța pe care o atribuie Chișinăul relațiilor cu Principatul Monaco.
Pavel Filip: Din punctul meu de vedere, acest acord cadru este următorul pas important în relațiile noastre care poate servi drept un fundament pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale pe multe alte domenii de interes reciproc.
Reporter: La rândul său, Albert al II-lea a declarat că Monaco va sprijini Republica Moldova la lichidarea consecințelor intemperiilor de la sfârșitul lunii aprilie și va contribui la restaurarea Grădinii Botanice.
Albert al II-lea: Stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre a avut loc în urmă cu aproape șase ani și mă bucur pentru ocazia oferită de le reda o nouă impulsiune. Mi-am propus în cadrul vizitei să văd o țară, conducătorii și aomenii ei, o țară care se află la răscrucea a două culturi: latină și slavă, aducătoare de oportunități și de viitor și un popor care, în pofida bulversărilor istoriei, să-și forjeze propriul destin.
Reporter: Prințul de Monaco se va mai întâlni, astăzi, cu președintele Igor Dodon. Tot azi, Albert al II-lea va vizita Universitatea de Stat din Moldova și se va întâlni cu echipa de copii a Clubului de fotbal Zimbru./fdoman/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI