Bacăul va fi anul acesta „Capitala Tineretului din România”

Bacăul va fi, anul acesta, gazda a zeci de evenimente dedicate tinerilor, după câştigarea titlului de „Capitală a Tineretului”. Deschiderea lor oficială este programată astăzi. În avans, ieri, la sala Ateneului „Mihail Jora” din oraş, s-a ţinut prima conferinţă dedicată proiectului regional „Stay Free”, pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Ambasadorul Suediei la Bucureşti a explicat, însă, că succesul programului depinde foarte mult de modul în care autorităţile statului, societatea civilă şi media vor colabora.
Anneli Lindahl Kenny: Am venit, pentru că acest proiect implică foarte mult tinerii şi îi motivează să influenţeze şi pe cei din jurul lor, şi cred că toate instituţiile societăţii, incluzând media, autorităţi guvernamentale, spitale şi multe altele, ar trebui să se implice şi să formăm un front comun, pentru a avea un impact major în a lupta împotriva acestui fenomen.
Realizator: România este ţara cu cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa, cu Moldova cea mai afectată regiune – potrivit Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 mai)