Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara au intrat într-o grevă generală pe termen nelimitat

Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara au intrat, în această dimineaţă, într-o grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de salarii. În timpul protestului, comisarii de mediu vor sta în birouri, dar nu vor desfăşura nici un fel de activităţi specifice, a precizat liderul Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, Valentin Neagoe.
Valentin Neagoe: Principalul motiv este faptul că în cadrul instituţiilor de inspecţie şi control din România există, la momentul ăsta, o discrepanţă salarială foarte mare între noi şi alte instituţii de inspecţie şi control. Salariul mediu net în Garda Naţională de Mediu este de 1.500 de lei, faţă de alte instituţii de inspecţii, unde salariul mediu ajunge la 4.000, chiar 5.000 de lei. Concret, toată activitatea este blocată, deci nu se mai desfăşoară controale, nu se mai lucrează cu publicul, nu desfăşurăm acitvităţi specifice Gărzii Naţionale de Mediu.
Liderul sindical a precizat că, în măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa instituţiilor./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -10 mai