Premii internationale la INNOVA BARCELONA

Medalie de aur:
Staţie mobilă de tipul DKMR-01T de monitorizare prin teledetecţie a ihtiofaunei şi în special a
sturionilor în condiţii hidrologice dificile. Invenţia a fost extrem de apreciată la saloanele de inventică în cadrul cărora a fost prezentată de-a lungul timpului (Toronto-Canada, Geneva-Elveţia, Zagreb-Croaţia, Varșovia-Polonia, Londra-Marea Britanie, Bangkok-Thailanda, etc.), obţinând un număr de 6 medalii de aur, 2 medalii de argint şi o medalie de platină.
Complex off-shore pentru producerea energiei regenerabile. Invenţia a obţinut medalii de aur în cadrul evenimentelor „Thailand Inventor’s Day 2017” – Bangkok,Thailanda şi „45th International Exhibition of Inventions of Geneva” – Geneva,Elveţia.
Medalie de argint:
Complex de producere a energiei regenerabile în ape curgătoare. Invenţia a obţinut medalii de aur la evenimentele „Pro Invent Romania 2017” şi „45th International Exhibition of Inventions of Geneva” – Geneva, Elveţia, medalie de argint în cadrul „Thailand Inventor’s Day 2017” – Bangkok,Thailanda şi premiul special din partea „MyRIS Malaysia 2017”.
Procedeu de recuperare selectivă a cromului, fierului și zincului din nămoluri provenite din activitatea de acoperiri metalice, cu obținerea de compuși utili. Această invenţie a obţinut Diploma de Excelenţă şi Premiul Special, în cadrul salonului Pro Invent 2017, ediţia XV-a, organizat la Cluj Napoca.
INCDPM este singurul institut de cercetare-dezvoltare din domeniul protectiei mediului din Romania, domeniu de interesa actual strategic pentru intreaga Europa, care a participat cu stand propriu la editia din acest an a INNOVA Barcelona desfasurata intre 4 si 6 mai.
Cele 4 invenţii recunoscute la nivel internaţional din diverse sfere de creaţie, 5 filme privind funcţionalitatea și/sau aplicabilitatea acestora, 4 machete demonstrative și un prototip funcţional de producere a energiei regenerabile, au adus recunoasterea internationala a cercetatorilor stiintifici ai INCDPM prin premierea de catre juriul competitiei cu două medalii de aur și două medalii de argint.
Directorul General al INCDPM dl. Deák György, PhD., conducatorul delegatiei INCDPM, a declarat ca desi aflata la a doua editie, INNOVA Barcelona care a preluat salonul anual al inventicii cu acelasi nume de la Bruxelles este una dintre cele mai apreciate manifestari de acest gen din Europa si din lume, recunoasterea internationala facand ca anul acesta sa fie prezente in cadrul expozitiei institutii de cercetaredezvoltare din nu mai putin de 10 tari.
Importanta evenimentului este data atat de afluxul de vizitatori cat si de calitatea acestora, standul INCDPM fiind vizitat atat de un numeros public larg cat si de lideri ai administratiei locale spaniole, politicieni si diplomati”, a subliniat Directorul General al INCDPM dl. Deák
György, PhD.