De majorat, haideți să-i dăruim viață!

De Anul Nou, Andrei și-a pus o dorință: să câștige campionatul! Mai e puțin până la retur și au sanse.

Andrei e super optimist. Basket, ski, surf, patinaj – le-a facut pe toate! Dar rugby-ul a fost dragoste de la primul eseu! Iar acum urmează cantonamentul!

Andrei trepidează, nu mai are răbdare… își trage tricoul albastru (culoarea lui preferată) peste cap și vede umflatura aia ciudată de pe abdomen. N-a prea băgat-o în seamă și a crescut nefiresc.

Andrei n-are treabă cu doctorii, e sănătos tun. Analize de sânge, ecografii, tomografii, RMN-uri?

Andrei e amuzat… câtă tevatura! Oamenii chiar se panichează din orice!

Andrei nu a mai plecat în cantonament.

Andrei nu mai joacă în campionat.

Andrei nu mai face rugby.

Andrei face chimioterapie.

Andrei nu mai are teme.

Andrei nu mai are păr.

Andrei are cancer cu metastaze multiple.

Andrei mai are două luni până la majorat.

Andrei și-a pus o altă dorință – să trăiască!

De majorat, dăruiește-i viață!

Povestea lui Andrei Burdusel, elev în clasa a 11-a la Colegiul Național Sportiv Aurel Vlaicu, ne arată că și cei mai tineri și mai sportivi dintre noi pot fi loviți nemilos de una dintre cele mai crunte boli, atunci când ne așteptăm mai puțin.

Andrei a fost diagnosticat in ianuarie 2017 cu rabdomiosarcom cu tumoră primară la nivelul mușchiului abdominal si cu metasteze pulmonare, hepatice și osoase.

După ce în România nu i s-a dat nici o șansă, părinții au cheltuit toți banii de care au putut face rost, iar Andrei a început tratamentul la o clinică din Viena. Din păcate, a avut ghinionul să fie în cei 10% dintre bolnavii la care tratamentul clasic nu dă rezultate.

Andrei urmează acum un tratament multi-modal care implică chimioterapie, target therapy (terapie țintită) și radioterapie. Pentru prima oară din ianuarie, doctorul se declară optimist. Noul tratament a început sa dea rezultate și este nevoie de continuarea lui.

Urmează o intervenție chirurgicală complexă care presupune extirparea tumorii primare abdominale și a metastazelor hepatice. Postoperatoriu, continuarea chimioterapiei, a target terapiei și derularea unor sesiuni de radioterapie sunt foarte necesare.

La Viena, Andrei a ajuns la jumătatea drumului către salvare. Din păcate, familia a epuizat resursele financiare, în momentul în care mai este nevoie de 75.000 de euro!

Andrei va împlini 18 ani pe 25 iunie 2017.

De majorat, haideți să-i dăruim viață!

Diagnostic:

Sarcomul este o formă de cancer a țesuturilor moi musculare, rar întâlnită și foarte periculoasă. Survine mai ales la subiecţii tineri și sunt caracterizate prin înclinaţia lor să invadeze ţesuturile învecinate, să disemi­neze la distanţă prin metastaze şi să evolueze rapid.

Rabdomiosarcomul reprezintă aproximativ 20% din sarcoamele țesuturilor moi. Este cel mai frecvent sarcom al țesuturilor moi la pacienți cu vârsta sub 20 de ani. Aproximativ o cincime din aceste tumori apar la copii.

Rabdomiosarcomul are predilecție pentru sexul masculin, în special copii si tineri.

Donează în contul Asociației care se ocupa de strangerea fondurilor pentru ca Andrei să poată face intervenția chirurgicală de extirpare a tumorii abdominale și a metastazelor hepatice.

Asociatia Hermes Bucuresti

CIF: 29099329

Nr. inreg in RAF: 77/12.05.2011

Cod de identificare fiscala: 29099329

Cont bancar (IBAN): RO57RZBR0000060014116844

Adresa: Bucuresti, str. Masina de Paine nr.41, bl. OD55, scara 1, ap.41,

sector 2

Asociația Hermes București este o asociație non profit ce și-a propus dezvoltarea societății prin derularea unor acțiuni educative, umanitare și social-filantropice.

Website: www.asociatiahermes.ro

Cum donez?

Persoane fizice:

  • plata online cu cardul prin intermediul platformei BCR Bursa Binelui
  • prin ordin de plată sau depunere directă în contul asociației Hermes deschis la Raiffeisen Bank: RO57RZBR0000060014116844
  • virare 2% din impozitul pe venit (termen 25 mai 2017)

persoane juridice:

  • prin contract de sponsorizare încheiat cu Asociația Hermes.