Negocierile purtate de controloriii de trafic cu reprezentanţii ROMATSA au eşuat

Negocierile purtate astăzi de controlorii de trafic cu reprezentanţii ROMATSA au eşuat. Discuţiile erau considerate o şansă pentru anularea protestului de mâine, însă liderul de sindicat Florin Diaconu a precizat pentru reporterul RRA Alexandru Lancuzov că greva de avertisemnt va avea loc şi va afecta aproximativ 300 de curse.
Florin Diaconu: Nu avem cum evita greva de avertisment de două ore de mâine, între ora 11:00 şi 13:00. Marele lucru pe care noi îl încercăm, toate eforturile sunt ca să reuşim să evităm greva generală. Astăzi o să avem discuţii şi o să ţinem permanent legătura cu cei de la Eurocontrol, care se ocupă şi răspund de fluxurile de trafic în Europa. Tot ceea ce este legat de cine zboară, cum zboară, la ce oră decolează, la ce oră aterizează, vor fi reglementate prin Eurocontrol.
Realizator: Revendicările salariaţilor sunt legate mai ales de lipsa de personal, în condiţiile în care, după conflictul din Ucraina, numărul de aeronave care zboară pe cerul României a crescut foarte mult. În perioada grevei de avertisment nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de căutare şi salvare şi de urgenţă./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 mai