Directorul AGERPRES în cadrul evenimentului „Banii Tăi Expo”: Cred, sincer, că un public educat este un public care va ști să ia cele mai bune decizii pentru el

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, a participat luni, 15 mai, la evenimentul „Banii Tăi Expo”, un târg de servicii financiare și educație, organizat de Bursa de Valori București (BVB).

În cadrul evenimentului a fost prezentată și o expoziție de fotografie, ce cuprinde și imagini din ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES. De asemenea, la evenimentul organizat de BVB, a rulat și clipul de prezentare a Arhivei Agenției Naționale de Presă. „Filmul acesta reprezintă, de fapt, unul dintre atuurile cele mai importante ale AGERPRES, în speță ARHIVA FOTOGRAFICĂ. Nouă milioane de fotografii există în arhiva noastră, o parte dintre ele sunt digitalizate, o mică-mică parte le-ați văzut în acest clip, și semnifică, de fapt, ideea că noi am fost acolo. De 128 de ani, pe care i-am împlinit anul acesta, deci din 1889, AGERPRES a fost alături de România și și-a îndeplinit scopul de a informa corect și de a păstra, după cum se vede, pentru istorie și pentru viitor, memoriile”, a afirmat Alexandru Giboi.

De asemenea, Alexandru Giboi a precizat și faptul că parteneriatul cu Bursa de Valori București (BVB) este un proiect util pentru promovarea României în exterior și pentru promovarea conținutului de calitate. „Publicul trebuie să știe ce consumă, fie că este vorba de știri, fie că este vorba de informații financiare. Cred, sincer, că un public educat este un public care va ști să ia cele mai bune decizii pentru el. Mă refer și la tinerii care sunt prezenți aici. Educația trebuie să depășească zona formală de școală, de universitate, și trebuie să ne deschidem mintea către tot ce înseamnă noutate și către evoluție”, a adăugat directorul general al AGERPRES.

Expoziția de fotografie este dedicată împlinirii a 135 de ani de bursă în România și conține imagini și articole de la înființarea bursei până în prezent, fiind disponibilă pe parcursul celor două zile, în cadrul „Banii Tăi Expo”, la Promenada Mall din București.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Despre BVB

Bursa de Valori București desfășoară cel mai avansat și complex program din rândul piețelor de capital europeane pentru creșterea nivelului educației financiare. Dedicate cu precădere investitorilor existenți sau potențiali, dar și antreprenorilor, activitățile BVB au scopul de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea culturii financiare din România. Partea tehnică s-a numărat de asemenea printre prioritățile BVB, care a dezvoltat platforma de tranzacționare Arena XT, folosită în prezent de 13 intermediari.