Poveşti cu şi despre copii campioni (IV)

   În luna mai, ne-am gândit să vă prezentăm poveştile unor copii deosebiţi. Cu toţii sunt campioni naţionali sau internaţionali la diferite discipline, iar acest fapt ne-a făcut să fim mândri de ei. I-am cunoscut întâmplător, cu prilejul unor evenimente şi, descoperindu-le valoarea, ne-am zis că aceşti copii nu trebuie să rămână necunoscuţi, ci trebuie promovaţi pentru ca şi restul lumii/cititorii noştri să îi cunoască. Noi am apreciat întotdeauna sportivitatea, talentul şi performanţa, motiv pentru care, ştiind că se apropie 1 Iunie – Ziua Copilului – ne-am decis să venim cu premii simbolice în semn de recunoaştere a eforturilor acestor copii minunaţi. În perioada ce urmează vă vom prezenta câte o scurtă poveste despre fiecare dintre aceşti campioni.
svetlana    Astăzi vă prezentăm povestea lui Radu Fabian Dobre, un băiat în vârstă de 10 ani, care este multiplu campion la şah clasic, rapid şi blitz. Radu a început să joace şah de la vârstă fragedă, mai exact de la 5 ani, şahul fiind pentru el „o dragoste la prima vedere”. Aproape toate weekend-urile si le petrece la Club, unde joacă şah cu aceeaşi bucurie ca în primele zile.
svetlana1   A participat la zeci de competiţii naţionale şi europene de şah pentru juniori, unde a obţinut numeroase trofee şi medalii, în anul 2016 devenind vicecampion la şah clasic şi campion naţional la şah rapid şi la şah blitz. Radu este legitimat la Clubul Central de şah Bucuresti fiind antrenat de Romeo Sorin Milu – maestru internaţional şi de Tudor Ristea.
În timpul liber lui Radu îi place să rezolve diagrame şi să studieze partidele marilor maeştri. Pe lângă şah, Radu mai este pasionat de matematică şi de lectură, volumele din seria Harry Potter citindu-le într-o lună şi jumătate. Noi ii dorim mult succes in continuare.
Svetlana Sîrbu, RADOR